Майже "трансформери": Китайські вчені винайшли спрей, який "оживляє" предмети і перетворює їх на роботів (відео)

Розмір роботів обчислюється в міліметрах. Така особливість дозволяє використовувати їх в медичних цілях.

Вчені з Міського університету Гонконгу розробили новий тип напилюваного покриття, яке, за їхніми словами, може перетворювати на роботів звичайні предмети. Для цього винахідники застосували спеціальний спрей і силу магнітного поля, щоб запрограмувати звичайні об'єкти на певні дії. Про це повідомляє New Atlas, передають Патріоти України.

Дослідники за допомогою магнітних матеріалів продовжують розробляти машини, якими можна управляти дистанційно. Один з останніх їх винаходів дозволяє доставляти ліки по кровоносних судинах або обстежувати товсту кишку. Для цього використовували роботів, чий розмір обчислюється в міліметрах. Така особливість дозволяє використовувати роботів в медичних цілях.

Команда гонконгських вчених розробила інструмент, який дозволяє створити подібний пристрій з будь-якого відповідного об'єкта. Йдеться про покриття М-спреєм, який складається з полівінілового спирту, глютену і частинок заліза. Спрей має здатність прилипати як до гладких, так і до текстурованих поверхонь всіх видів матеріалів.

"Наша ідея полягає в тому, щоб перетворити будь-які об'єкти в роботів, надягаючи на них "магнітне пальто". Розроблений нами М-спрей може прилипати до обраного об'єкта і "активувати" його під дією магнітного поля", - розповів глава дослідницької групи Шень Яцзін.

Плівка від М-спрея має товщину менше чверті міліметра, що допомагає зберегти форму і розмір вихідного об'єкта.

Демонструючи свою технологію, винахідники використовували бавовняні нитки, тонкі плівки в якості вихідних об'єктів. Вони перетворилися в крихітних роботів,які здатні ходити, повзати і котитися при впливі магнітного поля.

За допомогою сильного магнітного поля, магнітні частинки всередині покриття можна перерозподілити і перебудувати, змінюючи реакцію робота на магнітне поле. Так, команда змусила одного з таких роботів перейти від гусеничного руху до більш повільного. В іншому медичному експерименті катетер, покритий М-спреєм, запрограмували на плавне пересування і кругове обертання, щоб майбутні медичні пристрої не травмували пацієнтів.

Також були випробувані капсули з М-спреєм, які доставляли знеболювальне.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...