Мали зрощений череп: Італійські лікарі провели унікальну операцію з розділення сіамських близнючок (відео)

Малята успішно одужують після операції.

У дитячій лікарні Ватикану італійські лікарі успішно розділили сіамських близнючок. Дівчатка мали спільний череп і більшість судин, тож такої операції не робили ще ніде в світі, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Унікальну операцію провели ще в червні, однак повідомили лише нині, коли стало відомо: маленькі Ервіна та Префіна успішно одужують.

"Їм пощастило народитися двічі", - розповідає мама дівчаток. До італійської лікарні вони потрапили майже одразу після народження - медики зголосилися прооперувати дітей із Центральноафриканської республіки безкоштовно.

Малеча вирізнялася навіть із-поміж сіамських близнючок: дівчатка зрослися головами та шиями, однак не спереду, а ззаду - і ділили між собою критично важливі судини мозку.

"Через них кров надходить від мозку до серця, і вочевидь, що якщо вони не працюватимуть як належне, у нас виникнуть проблеми, і все обернеться медичною катастрофою", - розповідає головний лікар-педіатр Карло Марас.
Уперше до операційної малеча потрапила торік і перед головною операцією пережила два хірургічних втручання. Тоді лікарі змінили кровопостачання в мозку кожної з близнючок так, аби вони мали достатній відтік крові.
"До втручання готувалися за допомогою найсучаснішої техніки: створили 3D моделі черепів та мозку дівчат, ретельно все спланували. Участь в операції брали три десятки лікарів і медсестер. Тривала вона 18 годин", - описує лікар момент відділення близнючок.
Нині Ервіна та Префіна почуваються добре і відновлюються після операції. Свій другий день народження вони зустріли в лікарні, у мами на руках - але вже окремо одна від одної. Мама малечі тепер мріє, що вони зможуть успішно вирости і вивчитися на лікарів, аби теж допомагати дітям.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...