"Мама Грізлі": Автолюбитель з Дніпра перетворив стару "Побєду" в машину-монстра

Автомобіль з "ікластою" посмішкою ще жартівливо називають "тещевозом".

Чорний дзеркальний кузов, хромований оскал, "криваві" плями на капоті - коли дніпрянин В'ячеслав Діденко виїжджає на своїй машині, то завжди викликає бурхливу реакцію у людей, передають Патріоти України з посиланням на КП в Україні.

Це "зубасте" чудо, яке майстер прозвав "Мама Грізлі", - суміш 64-річної "Побєди" і баварської BMW 5 моделі 1996 року випуску. Причому створити щось подібне чоловік мріяв ще в дитинстві.

- Жив-був хлопчик, і була у нього мрія: хотілося йому мати авто, не просте, а як у дядьків - буржуїв закордонних, - розповідає творець диво-машини. - Йшли роки, хлопчик ріс, змінювалися інтереси, смаки. Але тільки мрія і бажання мати таку машину нікуди не поділися!
Відповідну старушку- "Побєду" В'ячеслав відшукав в Києві по оголошенню, поїхав на "оглядини" та привіз в Дніпро на евакуаторі. Виявилося, що машина для свого поважного віку відмінно збереглася.
Єдиний мінус - кінських сил не вистачало, тому серцем "Мами Грізлі" став 2,5-літровий двигун від BMW потужністю в 192 "конячки". Кузов "Побєди" приварили прямо до рами баварського бізнес-седана. Приладову панель і "торпеду" автолюбитель поставив від MINI-Сooper, знамениті зуби зварив із сушарок для рушників, а в якості верхнього козирка пристосував старий капот від "Москвича".
Курочив, варив, фарбував дніпровський "Кулібін" цілий рік, і в результаті відновлена "Побєда" стала справжнім монстром. Сувора, хромована решітка радіатора перетворилася в "ікласту" посмішку, а гарчання 2,5-літрового двигуна порівнюють з гарчанням дикого ведмедя-грізлі. Тоді ж з'явилася друга жартівлива назву суперкара - "Тещевоз".
Минулого літа В'ячеслав і його автомобіль стали переможцями виставки машин-монстрів і отримали головний приз - 5 тисяч доларів.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...