"Манафорт обговорював з росіянами "автономну республіку" на Донбасі на чолі з Януковичем", - звіт спецпрокурора США

Цей план, як пізніше зазначав Манафорт, передбачав таємні способи контролю Росією східного регіону України.

Колишній політтехнолог Партії регіонів і керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт разом із колишнім російським розвідником Костянтином Килимником обговорювали план щодо створення автономної республіки на окупованих територіях Донбасу, яку б очолив президент-утікач Віктор Янукович. Про це повідомляється в опублікованому звіті спецпрокурора Роберта Мюллера, передають Патріоти України.

У документі зазначається, що у 2016 році Килимник написав електронного листа Манафорту, в якому розповів, що у під час поїздки у Москву (де на той час проживав Янукович – ред.) він "зустрівся з чоловіком", маючи на увазі українського президента-утікача.

Пізніше того ж року Килимник зустрівся з Манафортом у США. "Спочатку, Манафорт і Килимник обговорювали план вирішення триваючих політичних проблем в Україні завдяки створенню автономної республіки у її індустріалізованому східному регіоні Донбасу (маючи на увазі ОРДЛО – ред.) і обрати вигнаного у 2014 році українського президента Януковича головою республіки", - йдеться у доповіді Мюллера.

Цей план, як пізніше зазначав Манафорт, передбачав таємні способи контролю Росією східного регіону України.

Манафорт заявив, що якщо б він не перервав цю дискусію, Килимник попросив би Манафорта переконати Трампа у цьому мирному плані і Янукович очікував би від Манафорта, щоб той задіяв свої зв’язки у Європі та Україні для втілення цього плану. "Манафорт від початку розповів прокурорам, що сказав Килимнику про те, що план був божевільним, обговорення припинилися, і що він більше не пригадував, щоб Килимник просив Манафорта переглянути план після їхньої зустрічі 2 серпня", - зазначають прокурори.

Однак прокурори показали йому інші електронні листи, у яких Килимник знову піднімав питання з "мирного плану" і Манафорт погодився, що пізніше ще були намагання обговорити цей план.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...