"Марш Единства": У Білорусі поновилися масові протести проти Лукашенка (фото, відео)

У Мінськ введено додаткову спецтехніку – БТР, водомети і загородження.

У неділю, 6 вересня, в Білорусі почалися нові масові акції протесту проти Олександра Лукашенка, який перебував на посту президента 5 термінів поспіль, передають Патріоти України.

МВС Білорусі оголосило, що не допустить "протиправних дій", тому в Мінськ введено додаткову спецтехніку. Міліція також перекрила центральні проспекти міста.

17:20 – Повідомляється про приблизно десяток невідомих у темному одязі,ймовірно, снайперів або співробітників міліції на даху Палацу незалежності в Мінську. Загалом правозахисники нарахували 76 затриманих на недільній акції протесту у цьому місті.

17:15 – На мітинги прийшли жінки з плакатами та у незвичних образах.

Дівчина на протестах у Білорусі.

Жінки на мітингах у Білорусі.

16:24 – Погода в Мінську зіпсувалася, але протестувальники не розходяться.

tut.by

Протести у Мінську.

16:08 – Демонстранти йдуть до палацу Незалежності, в однієї з жінок в руках плакат "ОМОН! Ви вже думали, куди підете, коли кіно закінчиться? Є вакансія!", а справа намальований туалет. Чим ближче люди підходять до палацу, тим сильніше кричать "Сам ти щур! Живе Білорусь!", "Вийди! Порахуй!".

15:35 – Почалися жорсткі затримання в Бресті біля ЦУМу. На фоні люди кричать: "Ганьба!" і "Бандити!"

15:17 – Влада наказала знизити в Мінську пропускну здатність мобільного інтернету.

15:15 – Колона з близько 40 тисяч осіб залишає проспект Незалежності і направляється в сторону площі Державного прапора, де розташовується палац Незалежності.

15:07 – Вид на колону в Мінську з висоти. У ній йдуть десятки тисяч протестувальників.

14:54 – За даними незалежної платформи "Голос" на вулиці Білорусі вийшли вже понад 100 тисяч осіб. І це тільки ті, хто, вийшовши на марш, повідомив про це спеціальному чат-боту. Всього зареєструвалося в проекті і збираються відвідати протести близько 1,3 млн білорусів з різних міст.

14:48 – У Гродно йдуть сутички з ОМОНом. У якийсь момент хтось розпилив сльозогінний газ.

14:33 – МВС Білорусі повідомило, що масові несанкціоновані акції протесту проходять в усіх областях країни, а в Мінську вже затримано близько 10 осіб.

14:14 – До центру Мінська рухається колона на чолі з 73-річною Ніною Багінською, яка стала символом протестів у Білорусі.

14:08 – Протестувальників на вулиці Чеботарьова в Мінську оточили і стали затримувати.

14:04 – Біля палацу Незалежності в Мінську знаходяться 10 БТРів.

13:23 – Жителі Мінська креативно прикрасили дерева на вул. Пролетарській до Маршу єдності:

13:09 – Трохи фото з мінських вулиць:

12:51 – У районі мотовелозаводу в Мінську силовики затримали кілька людей, які стояли з біло-червоно-білими прапорами.

12:42 – На вхід і вихід закрито станції мінського метро площа Леніна, Жовтнева, Купаловська, площа Перемоги, площа Якуба Коласа. Потяги їдуть без зупинки.

12:34 – Люди з біло-червоно-білими прапорами з різних районів Мінська висуваються в центр міста.

12:20 – До палацу Незалежності, який є резиденцією Лукашенка, стягують важку техніку.

10:40 – Майдан Незалежності в Мінську огородили по периметру турнікетами, там чергують наряди силовиків. Пішоходи обурені тим, що не можуть скористатися підземними переходами і перетнути площу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...