Марш на Крим: Глава Меджлісу кримськотатарського народу прояснив ситуацію

Марш на Крим відбудеться, незважаючи ні на що. Заплановану на 3 травня акцію перенесли на пізніший час.

Пандемія COVID-19 і введені в зв'язку з нею обмежувальні заходи - не привід для скасування акції "Світ проти насильства і окупації. Марш гідності". Але цю акцію, як заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, доведеться ненадовго відкласти, передають Патріоти України.

Чубаров написав у Facebook, що зараз в умовах жорстких карантинних обмежень просто немає можливості провести цей Марш на Крим, під час якого представники корінного населення півострова і інші активісти мають намір пройти з материкової України на півострів через адміністративний кордон.

Коли Меджліс все ж планує провести марш, Рефат Чубаров не повідомив. Мабуть, нова дата його проведення пов'язана з дією карантинних обмежень та "прив'язана" до їх скасування або хоча б істотного пом'якшення. Але поки невідомо, коли обмеження будуть скасовані або пом'якшені. Зокрема, контрольні пункти в'їзду-виїзду на адмінкордоні з Кримом поки не працюють через карантин.

Чубаров написав, що Марш відбудеться, оскільки для кримських татар звільнення півострова від окупації і повернення його під контроль України - справа принципу.

А російська окупаційна "влада" Криму, як тільки Меджліс оголосив про намір провести акцію "Світ проти насильства і окупації. Марш гідності", назвала її "протиправним діянням", пообіцявши "жорстку відсіч". Більш того, кримськотатарським активістам, які живуть на півострові, російська поліція принесла попередження. Але активісти все одно мали намір брати участь в акції. І напевно візьмуть в ній участь, як тільки буде визначена нова дата її проведення.

"Те, що акція відбудеться, ні у кого не повинно викликати сумнівів. Як не повинні забувати головне: ніхто не зробить більшого для звільнення Криму від російських окупантів, ніж ми самі", - підкреслив Чубаров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...