Маски скинуто? У Порошенка звинуватили "Нацдружини" Білецького у побитті активістів, котрі протестували під Конституційним судом проти скасування закону про люстрацію (фото, відео)

Націоналісти заявляють про провокації...

Ірина Геращенко

У партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка звинуватили «Національний корпус» і «Нацдружини» в тому, що їх активісти побили представників політсили під час мітингу під будівлею Конституційного суду в Києві. Віцеспікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що побили активістів молодіжного крила і главу «Солідарної молоді» Дінару Габібуллаєву, передають Патріоти України.

«Поблизу Конституційного суду відбулися провокації та сутички: відбулася бійка, і були побиті активісти молодіжки «Європейської солідарності». І зараз голова нашої молодіжної організації Дінара знімає побої у лікарні. Тому що напали на неї чоловіки, які чомусь називаються «Нацдружинами», «Нацкорпусом», — сказала вона.

Геращенко назвала атаку «провокацією» і заявила, що в поліцію вже написана заява.

Сама Габібуллаєва у себе в Facebook написала, що вона отримала травму ноги, коли, за її словами, «нацдружинники» ламали вудочки та рвали плакати.

Вона також заявила, що націоналісти розірвали партійні і державні прапори.

У коментарі журналістам прессекретар «Нацкорпусу» Роман Чернишов розповів, що бійки не було і нікого не били, а представники «Європейської солідарності» з самого початку провокували на конфлікт. «Я був там [на мітингу] з самого початку. Від них [«Європейської солідарності»] прийшли декілька депутатів і пенсіонери, які обзивалися і навмисно провокували на сутичку. Їх ніхто не бив. Ми попросили поліцію, щоб вони їх відгородили... Вели себе як дикі звірі, я такого ще не бачив», — сказав він.

За словами Чернишова, активісти «Нацкорпусу» справді зламали і порвали кілька партійних прапорів «Європейської солідарності», але коли на них почали «кидатися». Він додав, що після цього поліція відгородила їх від «ЄС», а останні «відфоткались» і пішли за годину до кінця мітингу.

Чернишов назвав звинувачення політсили Порошенка чистою провокацією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...