Масові протести у Грузії: Експерт розкрив справжні мотиви конфлікту (відео)

Організатори Міжпарламентської асамблеї православ'я, яка призвела до масових протестів у Грузії, не врахували, як прості грузини ставляться до влади Росії.

Експерт з питань міжнародних відносин Антон Кучухідзе в ефірі ObozTV розкрив суть конфлікту, передають Патріоти України.

"Природа подій у Грузії дуже складна, тут є протокольна частина, а є внутрішньополітична, двостороння на рівні Грузія-РФ", – зазначив Кучухідзе.

"З точки зору протоколу, це дійсно було засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я, яку очолює депутат Державної Думи РФ. Він опинився в кріслі голови парламенту Грузії. Це був міжнародний форум, протокольна частина, тобто реально грузинська сторона за протоколом йому це запропонувала", – пояснив він.

За словами експерта, організатори цього засідання "не врахували складнощі, які є в міжнародних відносинах і відносно свого населення до влади РФ".

"Треба розуміти, що грузини ставляться негативно до не росіян, а до політики Кремля і РФ як політичної інституції. Відповідно, вони отримали свій резонанс. Я переконаний у тому, що був абсолютно стихійний порив населення, яке висловило своє незадоволення, тому що багатьох грузинів торкнулася і перша, і друга війна з РФ... Це все близько безпосередньо людям", – підкреслив Кучухідзе.

Як зазначив міжнародник, опозиційні грузинські політики "викручують цю тематику на свою користь для того, щоб звинуватити чинну владу Грузії в проросійськості".

Кучухідзе також висловив думку, що відставка спікера грузинського парламенту знизить напругу в суспільстві і стане "жестом вибачення і виправлення ситуації".

"Більше таких помилок грузинська влада не зробить, тому що навіть всередині правлячої партії було дуже багато критики щодо того, що за протоколом не всі продумали до кінця", – вважає він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...