Масові заворушення у Гонконзі: Протестуючі пошкодили офіс головного інформагентства Китаю

Відзначається, що це був один із найбільших проявів насильства за останні тижні.

У Гонконзі в суботу протестуючі підпалили входи до станцій метро і пошкодили деякі магазини, а також офіс китайського державного інформагентства Сіньхуа, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

У суботу поліція застосувала сльозогінний газ до демонстрантів, одягнених у чорне, після того як вони підпалили станції метро і пошкодили будівлі, в тому числі офіційне китайське інформаційне агентство Сіньхуа. Відзначається, що це був один із найбільших проявів насильства за останні тижні.

Раніше поліція також застосувала сльозогінний газ у парку, де зібралися тисячі протестувальників. Невеликі групи протестуючих в масках бігли в центральний діловий район. Вони почали кидати бензинові бомби на вулиці, перед штаб-квартирою банку HSBC і представництвом Банку Китаю в Гонконзі. Поліція знову застосувала сльозогінний газ.

Пізніше демонстранти підпалили входи до станцій метро, які часто закривалися, щоб зупинити людей, і витягли дві телефонні будки з-під землі, щоб встановити одну з безлічі палаючих барикад.

Були також пошкоджені деякі магазини і підприємства, в тому числі торговельна мережа американської мережі кав'ярень Starbucks і офіс китайського інформаційного агентства Сіньхуа.

Як йдеться на сайті Сіньхуа, група бунтівників знищила обладнання, призначене для забезпечення безпеки агентства, за допомогою фарборозпилювача нанесла на стіни образливі написи і знесла головний вхід у будівлю агентства і деякі з його вікон.

Також вандали кинули в лобі будівлі запальні і фарбувальні бомби, увірвалися всередину і стали громити будівлю вже зсередини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...