Масштабна лісова пожежа спалахнула на Харківщині

На момент прибуття рятувальників вогонь розповсюдився на загальну територію близько 20 га.

На території Володимирівського лісництва Гутянського лісового господарства в Харківській області напередодні виникла пожежа в лісовому масиві. Наразі ліквідація окремих її осередків триває. Як повідомляється на сайті ДСНС, спочатку виникло загоряння сухої трави та очерету на відкритій території, передають Патріоти України.

Та згодом через сильні пориви вітру пожежа почала розповсюджуватись в бік хвойного лісу. Відбулося займання хвойної підстилки, очерету на болоті, гілля та повалених дерев. Площа пожежі стрімко зростала, існувала загроза займання верхового хвойного лісу. Працівники лісового господарства запросили допомогу рятувальників.

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС вогонь розповсюдився на загальну територію близько 20 га. До гасіння пожежі залучені 15 пожежних автоцистерн, 85 людей особового складу ДСНС, 4 пожежні автоцистерни, 1 трактор та 21 працівник лісгоспу. О 06:00 спільними зусиллями пожежу було локалізовано. Загрози верховому лісу немає.

Наразі на місці події чергують лісники, котрі проводять гасіння окремих осередків тління пнів та гілок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...