Масштабну схему контрабанди лісу до Євросоюзу викрила СБУ на Закарпатті

Орієнтовна вартість сировини - близько мільйона гривень.

Служба безпеки України блокувала масштабну контрабанду лісу у Закарпатській області до країн Євросоюзу. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Поставки організувала одна з регіональних компаній, що спеціалізується на продажі лісоматеріалів за кордон. Попри мораторій на вивезення з України необробленої деревини, фірма нелегально продавала ліс цієї категорії іноземним замовникам.

"Аби уникнути викриття, експортер вносив до митної декларації дані, що не відповідали реальному виду та якості сировини. За попередніми підрахунками, за цією схемою зловмисники планували вивезти за кордон сировини майже на 1 мільйон гривень. Наразі встановлюється її остаточна вартість та об’єми", - йдеться у повідомленні.

Чергову нелегальну поставку днями попередили на пункті пропуску "Дякове". У чотирьох вантажних автомобілях зловмисників, які прямували до Європи, правоохоронці виявили партію необробленої деревини загальним об’ємом 176 кубічних метрів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України) Кримінального кодексу України. Визначаються всі причетні до контрабанди, питання про вилучення транспортних засобів та нелегальної деревини вирішується.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...