Мав борги: На Тернопільщині в церкві не захотіли ховати покійного

Вимоги священнка про сплату боргу покійного викликали в мережі гарячі суперечки.

Під Тернополем розгорівся скандал через відмову ховати покійного, поки його борги на суму 550 гривень не будуть сплачені церкві. Інцидент стався в селі Грабовець у Великогаївській об'єднаній територіальній громаді. Про ситуації розповіла користувачка Facebook Наталя Деревяна, передають Патріоти України.

Жінка запитала в мережі, чи є аналогічна "традиція" в інших населених пунктах, коли для похорону необхідно в першу чергу йти не до священика, а до церковного касира, щоб сплатити "земні борги" покійного. І тільки після цього настоятель храму, отримавши довідку, зможе провести ритуал. Наталя в обуренні назвала таких церковних служителів "інкасаторами".

Також вона опублікувала фото розписки про борги, що їй видали на касі в храмі. На "чеку" написано:

"Деревляний Ігор. Борг: за ремонт (малювання) церкви ще 300 грн. Церковний збір з січня 2020 по 20 грн за 1 чол.: З січня по травень 20 року сплачено 150 грн. Борг 150 грн. Микола: з січня по травень 2020 р. (20 грн х 5 міс.) = 100 грн. Всього борг становить 01.06.2020 року 550 грн."Пост Наталії викликав масу коментарів у мережі та гарячу полеміку. Деякі обурюються подібними вимогами й такими правилами в храмах. Інші ж зазначають, що сума щомісячного збору 20 гривень насправді невелика, і церква має на щось існувати, якщо люди користуються її послугами. Треті порадили поміняти священика і звернутися зі скаргою в єпархію.

Жінка докладно відповідала на коменти та уточнила, що пізніше похорон таки відбувся, але пройшов не без скандалу. Також Наталя наголосила, що чоловік вносив гроші в міру можливостей, а не визначену суму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...