"МДБ" шукало вже 1,5 року": Звільнений з полону терористів український журналіст розповів, як його вирахували бойовики

Асєєв писав для різних українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін про життя в окупації.

Звільнений з полону журналіст і блогер Станіслав Асєєв розповів, як у 2017 році його затримали в окупованому Донецьку, в результаті чого він протягом 2,5 років залишався в полоні у окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Так, за словами Асєєва, 11 травня 2017 року, коли в Донецьку відзначали так званий День республіки, він вийшов у центр міста, щоб зняти репортаж. “Коли я переходив площа Леніна, мене покликав патруль. Але оскільки я із собою нічого не ніс, в рюкзаку у мене була тільки парасолька і телефон, то і ніяких проблем не відчув. Я зупинився, дав їм свій паспорт, проблем ніяких не повинно було бути. Вони забрали мій рюкзак, перевірили кишені, дивилися щось в паспорті, а потім почали кудись телефонувати. Потім вони сказали, що перевірять паспорт і якщо ніяких проблем немає, то я піду далі”, – розповів журналіст.

Однак через кілька хвилин до нього підбігли люди в штатському, заламали руки і надягли наручники. Як виявилося, це були співробітники контррозвідки “Міністерства Державної Безпеки ДНР”. “Один з них бере мій паспорт у патрульного, відкриває і каже таку фразу: “Значить, все-таки Станіслав”. МДБ на той момент мене шукало вже 1,5 року. У них були маршрути можливого руху, навіть були деякі роздруківки з камер відеоспостереження. Тобто робота велася”, – повідомив Асєєв.

За словами українського журналіста, співробітники "МГБ" дізналися його по рюкзаку. “Це була моя помилка, на жаль. Тому що в репортажі про загибель Гіві я як не старався, але все-таки засвітився зі спини на одному з кадрів російського телебачення… По цьому рюкзаку вони точно дізналися, що в цей раз потрапив точно я. В майбутньому один з контррозвідників сказав, ти не уявляєш, яка кількість людей отримали тут за те, що вони – це не ти. Тобто я так розумію, що до мене просто хапали людей, а потім вже розбиралися”, – прокоментував Станіслав Асєєв.

Асєєву також здалося дивним, що співробітники контррозвідки "ДНР" з’явилися так швидко – протягом п’яти хвилин. Більш того, машина, в яку відтягли журналіста, стояли в ста метрах від площі. “Я так розумію, що вони не знали мого прізвища, ні мого імені. Чи хотіли створити видимість… Може бути було завдання створити враження, що це нібито випадковий арешт. Щоб я не думав, що по мені інформацію хтось злив. Але насправді думки у мене саме такі”, – поділився журналіст.

Нагадаємо, Асєєв почав писати для різних українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін про життя в окупації. В середині 2017 року він зник, після чого на російському пропагандистському телеканалі «Росія 24» вийшов сюжет під назвою «Український журналіст-шпигун», в якому показали Асєєва. На камеру він заявив, що нібито співпрацював з українською розвідкою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...