Медведчук зігнав пенсіонерів і студентів підтримати свій канал NewsOne (фото)

На місце акції зібрались також народні депутати та ведучі NewsOne, які мали вести скандальний ефір із російськими пропагандистами.

У четвер, 11 липня, під будівлею телеканалу NewsOne відбувається мітинг на підтримку інформаційної політики компанії. Організатор мітингу - проросійська партія " Опозиційна платформа - За життя", яку очолюють Віктор Медведчук та Юрій Бойко, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

На місце акції зібрались студенти, пенсіонери, народні депутати та ведучі NewsOne, які мали вести ефір із російськими журналістами. У руках люди тримають плакати, на яких закликають зберегти в Україні свободу слова.

Також чергують правоохоронці. Ситуація наразі спокійна.

Нагадаємо, 12 липня український телеканал NewsOne, що належить кандидату в нардепи від "Опозиційної платформи - За життя" та куму Путіна Віктору Медведчуку, та канал "Росія 1", яким керує російський пропагандист Дмитро Кисельов, запланували провести спільний двогодинний телеміст "Треба поговорити". Проведення цього телемосту між NewsOne та "Росією 1" обурило багатьох громадян, активісти закликали провести акцію протесту біля будівлі телеканалу у Києві.

На самому телеканалі порівнюють цю подію зі знаковим телемостом 1986 року між СРСР та США. Там повідомили, що отримують безліч дзвінків від людей, які підтримують ідею проведення телемосту, і нарахували "близько 70% людей, які чекають прямих політичних переговорів з Росією". У публікації наголошується, що це буде "діалог між народами України і Росії", необхідний "заради миру".


Анонс телемосту викликав різко негативну реакцію українських політиків. Вони назвали ініціативу провокацією з боку Кремля та складовою гібридної війни проти України. Лунали заклики скасувати ліцензії телеканалів Медведчука та ввести проти них санкції.

Президент Володимир Зеленський у зв'язку з подіями записав звернення до українців та особисто до Путіна. Він назвав телеміст "дешевим і небезпечним піарходом" перед виборами, метою якого є розділення українців на два табори. Також Зеленський закликав президента РФ поговорити в присутності Трампа, Мей, Меркель та Макрона.

Згодом NewsOne скасував марафон "Треба поговорити" - там пояснили це погрозами на адресу журналістів, інформаційною атакою проти каналу, а також небажанням того, аби їхнє ім'я використовували у передвиборній кампанії.

8 липня Рада національної безпеки та оборони провела нараду щодо інформаційної безпеки - через уже скасований телеміст між українським каналом Віктора Медведчука NewsOne та "Росією 1", якою керує пропагандист Дмитро Кисельов. "За дорученням президента провів нараду щодо інформаційної безпеки. Державні органи, зокрема СБУ та Національна поліція, отримали низку відповідних доручень, зокрема щодо захисту інформаційного простору. Додаткові деталі не можемо надати через таємність. "Ньюзваном" скасовано так званий "телеміст", але це не кінець інформаційної війни. Тому і наша робота продовжується, - написав у Facebook секретар РНБОУ Олександр Данилюк.

8 липня була оприлюднена заява народного депутата Тараса Козака. Він стверджує, що є кінцевим бенефіціаром і власником телеканалу NewsOne, і відкидає підозри генпрокурора Юрія Луценка в тому, що за каналом стоїть кіпрська компанія, а фінансування відбувається російським "Промсвязьбанком".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...