Медики не надали допомогу: У військовій академії помер побитий курсант

Дружина курсанта впевнена, що її чоловіка вбили...

У зв’язку зі смертю 20-річного курсанта Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Юрія П’янила відкриті два кримінальні провадження, в яких розслідуються дії чоловіка, який його побив і медиків, які не змогли надати йому необхідне лікування в лікарні у Львівській області, передають Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.

В ніч на 12 вересня поточного року курсанта Юрія П’янила побили в нічному клубі “Вілма” в Краснограді. На думку його дружини, хлопець помер через недбалість медперсоналу лікарні Краснограду. Вона розповіла, що Юрія доставили до лікарні о 4:00 годині ранку 12 вересня і там він пролежав на каталці в коридорі до 10:00 години ранку, після чого відправився додому.

За словами дружини Юрія, не отримавши ніякої медичної допомоги, він пробув у лікарні близько 6 годин, а додому прийшов, бо не зрозумів, що з ним сталося. Увечері їй вдалося змусити чоловіка знову піти до лікарні, тому що у нього сильно боліла голова.

“У лікарні довгий час не надавали ніякої допомоги. Ми три години чекали, щоб зробити рентген голови. Спочатку поставили діагноз “струс мозку” і відправили в нейрохірургію на крапельниці. Так він лежав до наступного ранку, поки не прийшов нейрохірург Боднар і направив його на комп’ютерну томографію”, – згадує Христина, дружина курсанта.

Вона підкреслила, що її чоловікові поставили діагноз після КТ і продовжували ставити крапельниці, однак йому ставало тільки гірше. Після повторного КТ Юрій втратив свідомість і лікарі повідомили, що йому терміново потрібна операція. 13 вересня його прооперували в тій же лікарні, хоча дружина стверджує, що раніше поінформувала лікарів про те, що її чоловік – курсант Академії сухопутних військ.

Через два дні, 15 вересня, Юрій був доставлений у Львівський військовий госпіталь, однак медики не змогли його врятувати і 22 вересня хлопець помер, так і не опритомнівши. У поліції Львівської області розповіли, що після смерті Юрія П’янила перекваліфікували кримінальне провадження щодо підозрюваного у його побитті 25-річного жителя Волині.

Тепер справа стосовно підозрюваного має позначку “умисне тяжке тілесне ушкодження”. Волинянина взяли під варту, він може позбутися волі на строк до 10 років. За словами Христини, Богдана Лешка, який побив її чоловіка, знайшли завдяки соцмережам після перегляду відео з камер спостереження у клубі.

Дружина курсанта впевнена, що її чоловіка вбили і вимагає для Лешка найсуворішого покарання. 16 вересня Красноградський суд Львівської області постановив утримувати підозрюваного у побитті померлого П’янила під домашнім арештом, проте сторона обвинувачення оскаржила таке рішення через його надмірну м’якість.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...