Медики виявили нову причину високої смертності від коронавірусу

Вчені припускають, що надлишок глюкози у крові може сприяти формуванню тромбів і запалень, а також погіршувати роботу кровоносних судин.

Високий рівень цукру в крові подвоює ймовірність смерті від важких форм коронавірусної інфекції навіть у тому випадку, якщо пацієнт не страждає від діабету чи ожиріння, передають Патріоти України з посиланням на видання Diabetologia.

Дослідження провели медики Хуачжунського університету науки і технологій (Китай). Вчені з'ясували, що люди, у яких був відносно високий рівень цукру у крові – близько 7 мілімолів на літр – вмирали від ускладнень при COVID-19 приблизно в 2,3 рази частіше, ніж інші пацієнти.

Аналогічним чином люди із середньою кількістю цукру у крові вмирали на 71% частіше, ніж інші хворі. Причому ця ймовірність не була пов'язана з розвитком ожиріння, діабету та інших розладів обміну речовин.

Крім того, підвищений рівень цукру у крові майже вчетверо збільшував вірогідність розвитку важких форм COVID-19 і різних ускладнень. "У цьому випадку складно припустити, що всі ці люди страждали від раніше невиявленого діабету, оскільки загальна кількість хворих із високим рівнем глюкози наближалася до позначки у 29%, тоді як лише 12% населення Китаю є діабетиками. При цьому не можна виключати і те, що несприйнятливість до інсуліну у них виникла через зараження SARS-CoV-2 чи інших хвороб", – зазначають дослідники.

Як саме високий рівень цукру в крові підвищує ймовірність загибелі носіїв COVID-19, вчені поки не знають. Але вони припускають, що надлишок глюкози у крові може сприяти формуванню тромбів і запалень, а також погіршувати роботу кровоносних судин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...