Мелітопольський суд відмовився визнавати знищення Іл-76 ЗСУ з 49 десантниками над Луганським аеропортом наслідком агресії РФ

Пояснювати своє рішення з приводу аварії Іл-76 суддя відмовилася.

Таке рішення суддя Юлія Горбачова ухвалила 16 квітня після вивчення відповідного позову. Про це з посиланням на вдову одного із загиблих офіцерів Тетяну Чіміркову повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.

Згідно з постановою, суддя відмовилася визнавати загибель командира транспортного літака Олександра Білого і, відповідно, дев'яти членів екіпажу і 40 десантників, результатом збройної агресії Росії проти України.

При цьому у документі, який було видано вдові, вказана лише вступна та резолютивна частина, а мотивувальна, в якій суд повинен аргументувати своє рішення, відсутня.

Сама ж суддя Горбачова відмовилася коментувати свою постанову, зіславшись на "відсутність часу".

Як відомо, 27 березня 2017 року Павлоградський суд визнав генерал-майора Віктора Назарова винним у справі про збитий влітку 2014 року в Луганській області транспортник Іл-76, засудивши його до семи років позбавлення волі.

Під час слухань було доведено, що, перебуваючи на посаді начальника штабу, першого заступника керівника АТО він послав літак у Луганськ незважаючи на те, що міський аеродром знаходився в оточенні гібридних військ РФ, які мали у своєму розпорядженні переносні ЗРК.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року окупаційні сили РФ збили військово-транспортний літак ЗСУ, коли той заходив на посадку на аеродром у Луганську. У результаті аварії загинули всі 49 осіб, що перебували на борту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...