Мер Дніпра звинуватив керуючого Дніпровської єпархією ПЦУ у брехні на свою адресу і зажадав спростувань

В іншому випадку міський голова має намір судитися з представником духовенства.

Борис Філатов

Мер Дніпра Борис Філатов звинуватив керуючого Дніпровської єпархією Православної церкви України Владику Симеона у брехні на свою адресу і зажадав від церковного служителя спростувань. Йдеться про заяву Владики Симеона щодо нібито критичних висловлювань Філатова про Томос. Відповідне відкрите звернення Борис Філатов розмістив на своїй сторінці в соцмережі, передають Патріоти України.

Міський голова також передбачає, що загальні звинувачення керівника Дніпровської єпархії могли стати результатом стороннього впливу. "Неприємно здивований Вашою заявою про нібито мої критичні висловлювання щодо Томосу про автокефалію Православної церкви України. В своєму нещодавньому коментарі Ви, як керівник Дніпровської єпархії, не привели жодного прикладу або підтвердження, піддавшись замість цього спокусі брехні. Дуже шкода, що настільки порожнє звинувачення прозвучало під час Великого посту. Офіційно звертаюсь до Вас, щоб отримати хоча б один підтверджений факт моїх нібито негативних висловлювань щодо Томосу. Якщо територіальна громада не отримає від Вас інформації, ми через суд вимагатимемо спростування цього обурливою наклепу. Якщо Ви справді вважаєте себе пастирем, керуючим Дніпровської єпархії, майте мужність надати ці докази або ж визнати свою помилку", - сказано в зверненні.

За словами градоначальника, оцінку його роботи мають давати не церковнослужителі. Борис Філатов також висловив нерозуміння різкої зміни ставлення до нього Владики Симеона, згадавши його позитивний настрій під час святкування п'ятої річниці створення полку "Дніпро-1". "Хочу також нагадати, що ще позавчора на святкуванні п'ятої річниці створення полку "Дніпро-1" саме Ви називали мене "нашим міським головою" і публічно лізли з поцілунками. Чи не було це поцілунком Іуди?" - написав він.

Мер Філатов також підкреслив, що як міський голова він не має жодного впливу на існуючі в Дніпрі конфесії. "Я не буду йти на поводу у Вас або Ваших ляльководів. Місто у нас єдине. Тут в повазі і взаєморозумінні живуть представники різних конфесій і національностей. Всіх жителів Дніпра, всіх, хто розділяє мирське і церковне, хочу запевнити: наша духовна єдність сильніше за будь-які маніпуляції", - додав Філатов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...