Мертвих від живих часом відділяє фіранка: У районній лікарні на Івано-Франківщині склалася катастрофічна ситуація через коронавірус (відео)

Лікар розповів, що найважче для медика – бачити очі пацієнта, який помирає.

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, в районній лікарні – складна ситуація. Пацієнти з коронавірусом перебувають у закладі протягом кількох місяців, а мертвих від живих часом відділяє фіранка, передають Патріоти України з посиланням на Kyiv Post.

У відділенні інтенсивної терапії живих від мертвих відділяє смугаста біло-зелена фіранка. Так, по один її бік лежить 57-річний Василь, а по інший – 67-річний чоловік у чорному пакеті, якого вже збираються везти до моргу.

Лікар Віктор Бойко розповів, що найважче для медика – бачити очі пацієнта, який помирає. "Краще тих очей нікому не бачити, бо ті очі довго сняться. Це очі, які молять про допомогу, очі, в яких відчай, очі, в яких реальний страх", – зізнався лікар.

За словами Бойка, разом з пацієнтами на одну хвилину помирає той лікар, який його втратив. До слова, в Коломийській лікарні від початку пандемії від ускладнень коронавірусу померли 205 пацієнтів.

Лікарі розповіли, що є пацієнти, які не погоджуються вмирати. Василь, який перебуває в реанімації вже 3 місяці, один з них. На його обличчі – киснева маска. За словами медиків, він так довго був у масці, що його ніс почав гнити. Лікарям довелося перевести його на інший апарат, щоб чоловік отримував кисень через прозорий шолом.

Біля Василя на сусідньому ліжку лежить Тарас. На його тумбочці чашка з написом "Найкращий тато", адже він має 5 дітей. Пацієнт зізнався, що шкодує про легковажне ставлення до коронавірусу. За його словами, хвороба дала зрозуміти, що ми не цінуємо найважливіше – можливість дихати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...