Мешканка Дніпропетровщини заплатить 17 тис. за прогулянку парком свого неповнолітнього сина

До 24 квітня уряд заборонив перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років, без супроводу батьків.

Тернівський міський суд Дніпропетровської області оштрафував на 17 тис. грн жінку за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП), передають Патріоти України з посиланням на постанову суду від 14 квітня.

Згідно з протоколом про адмінправопорушення, 6 квітня приблизно о 16:00 годині, 13-річний хлопець перебував на території місцевого скверу без супроводу батьків, що є порушенням правил карантину.

Матір неповнолітнього визнала вину і зауважила, що відпустила свого сина на вулицю без свого супроводу, щоб він сходив до рідного дядька. Крім того, зазначила, що з правилами карантину вона ознайомлена, просила вибачення та суворо не карати.

Суд наголосив, що, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», з 12 березня до 24 квітня 2020 року на всій території України установлено карантин. Також заборонено перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків.

Таким чином, суд вирішив покарати матір неповнолітнього штрафом у розмірі 17 тис. грн, стягнувши його на користь держави.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...