Метеорний потік Персеїди зможуть спостерігати українці у найближчі вихідні

У NASA дали кілька порад, як зробити фотографії цього космічного явища.

У найближчий уїк-енд Земля почне проходити через метеорний потік Персеїди. NASA опублікувало поради для фотографії цього космічного явища, передають Патріоти України.

Літо - час коротких, але надзвичайно красивих ночей. Місячні затемнення, зірниці і, звичайно ж, традиція з бажаннями при «падінні зірок».

Хоча, зараз, тонкі душі романтиків можуть розбитися об реалії холодного космосу. Насправді ніякі зірки нікуди не падають, і цей вислів в своїй суті - абсурдний, але досі вживається для позначення згораючих метеорів.

Черговий «зорепад» очікується вже через кілька днів, і бажаючі отримати гарні кадри нічного неба будуть застосовувати всі можливі прийоми фотографії - від тривалої витримки до постпродакшн розмальовки космосу у фіолетові кольори.

Експерти з NASA передбачили інтерес до цієї події та опублікували основні поради для фіксації метеорного потоку Персеїди, який почнеться в період з другого по четверте серпня, а досягне свого піку 11, 12 і 13 серпня.

Очевидно, фахівці з національного космічного управління США пропонують у ці дні виїхати якнайдалі від міських вогнів та знайти місце з найбільш темним і чистим небом. Навряд чи ваші очі зможуть вловити навіть найяскравіші нічні миготіння в добре освітленому центрі міста.

Що стосується технічної складової - тут також все просто: для різкого якісного знімка радять використовувати штатив, максимально тривалу витримку і таймер або дистанційне керування затвором камери. Найменший рух руки при натисканні кнопки може зіпсувати всю виконану роботу.

За можливості, краще використовувати найбільш широкоформатний об'єктив або риб'яче око, щоб захопити якомога більше простору.

Навіть якщо ви аматор - краще перевести фотоапарат в режим ручного фокусування. Автофокус вночі не зрозуміє на якому саме місці потрібно акцентувати увагу.

Ще бажано завчасно направити об'єктив у потрібну сторону. Українцям пощастило, адже «зорепад» найкраще буде видно в Північній півкулі і до середини південних широт з боку сузір'я Персея (карта зоряного неба - в допомогу).

Наостанок, NASA банально радить космічним натуралістам експериментувати. Найбільше залежить від швидкості затвора - на максимальних значеннях ви можете відобразити не тільки згоряють метеори, але і смуги від пересування зірок. Якщо ж хочете, щоб мільйони маленьких точок залишалися статичними - краще не переборщувати з shutter speed.

Білл Кукі, фахівець NASA, говорив, що зараз метеорів буде небагато, - від 60 до 70 на годину. До порівняння, в минулих роках це число досягало 200. «Люди спостерігають за цим метеорним потоком найчастіше, тому що він відбувається влітку, коли ночі теплі і зручні, та вам потрібно турбуватися тільки про комарів», - прокоментував Кукі для Space.com.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...