Метеорологи б'ють на сполох: Травневі заморозки вдарять по головному українському продукту

Наслідки такої негоди можуть істотно скоротити урожай цієї осені.

В Україні травневі нічні заморозки негативно вплинули на картоплю та інші овочі, які встигли зійти. Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, передають Патріоти України з посиланням на Agravery.com.

У ніч з 13 на 14 травня у Київській області були зафіксовані заморозки на грунті та на рівні 2 см над його поверхнею, що може негативно позначитися на овочах.

А ось для польових культур такі заморозки обійдуться без значних негативних наслідків, якщо вони не будуть тривалими. "На заході України від заморозків постраждали Рівненська, Волинська, Тернопільська, Львівська та Хмельницька області, де мінусова температура була зафіксована у повітрі. Наслідки заморозків проявлять себе через кілька днів. Зараз можна говорити про те, що саджанці помідорів і перцю замерзли", - розповіла Адаменко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...