"МГБ ДНР" вимагає майно у жителів ОРДО, які отримали громадянство РФ", - російський юрист

Жителі ОРДО, які вже отримали громадянство Росії, часто стикаються з домаганнями на їх майно з боку місцевих «чиновників».

Про це розповів юридичний експерт ЦППС з РФ, який підписався, як В. Іванов (раніше він воював на Донбасі в складі незаконних збройних формувань). Його слова передає блогер, який працює під ніком «Простий солдат», передають Патріоти України.
За словами блогера, цю тему «воліють замовчувати і провладні канали та ті, які вважають себе опозиційними».

«Я юрист, сотрудник юридической российской компании и по долгу службы (и по зову души, т.к. пришлось побывать на Донбассе в числе первой волны добровольцев) оказываю юридические услуги гражданам, находящимся в затруднительном положении. В последнее время в нашу компанию все чаще стали обращаться жители Донбасса, недавно получившие российское гражданство с жалобами на притязания (чаще имущественные) со стороны донецких силовиков, на неправомерные действия донецких чиновников», — пише Іванов.

За його словами, люди звертаються саме до російських юристів, сподіваючись, що вони незаангажовані. Оскільки в самому ОРДО «марно скаржитися» на співробітників «МВС», «МГБ» або «прокуратури». Навіть якщо подати в «прокуратуру» заяву, вона нібито так і не буде розглянута.

«В худшем случае заявителя обвинят во всех смертных грехах и вместе с объектом жалобы вынудят заявителя забыть о своем заявлении. Не имея возможности действовать в правовом поле непризнанных „государств“, мы вынуждены советовать таким гражданам обращаться в различные структуры „республик“, хотя, в глубине души понимаем, что, скорее всего, это ни к чему не приведет, а так же использовать возможности СМИ», — пише Іванов.

Він навів приклад українця з Донбасу, який оформив громадянство Росії. До нього прийшли двоє чоловіків, які представилися співробітниками російських спецслужб (нібито, за словами Іванова, інформація про їх належність до групи «кураторів» МГБ» була підтверджена співробітниками цього «відомства»). Силовики заявили про те, що мають у своєму розпорядженні компромат на донеччанина - нібито він співпрацює з СБУ. Йому погрожували арештом, якщо він не повідомить «розвідувальну інформацію про українські військові підрозділи» або не розплатиться грошима. Чоловікові було названо суму в доларах США. У разі відмови йому погрожували «зайнятися родичами» - сином і дочкою.

Чоловікові довелося зібрати необхідну суму і заплатити.

«Но вымогатели не прекратили притязаний, а заявили, что через месяц придут снова и посоветовали ему восстановить украинские связи с бывшими коллегами. Заявителю повезло, он успел получить российское гражданство и выехать с семьей в РФ», — розповів Іванов.

При цьому, за його словами, такі справи в Росії не можуть бути вирішені - вони не знаходяться в юрисдикції місцевого слідчого комітету.
Автор зазначає, що цей приклад - не єдиний. «Десятки жалоб без реагирования находятся в „генеральной прокуратуре“ „ДНР“ на действия силовиков. Оперативники „МГБ“, „МВД“ и некоторых военных структур ездят на изъятых у граждан автомобилях (дорогих иномарках). Предметы, изъятые в ходе обысков и осмотров, не попавшие в суд, следователи этих подразделений считают своими трофеями и используют, как собственность», — написав Іванов.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...