"Мій тато був останнім, хто вийшов з ДАПу живим", - Марія Височанська

18-річна Марія Височанська є чемпіонкою України в групових вправах. Переможниця і призерка Кубка світу, Гран-прі і міжнародних турнірів. Ставала чемпіонкою Європи в складі збірної України.

Марія Височанська

Українська чемпіонка Європи з художньої гімнастики Марія Височанська розповіла, що її батько брав участь у війні на Донбасі і був останнім, хто вийшов живим з Донецького аеропорту, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

"Тато сказав мамі: "В мене повістка, я піду захищати Україну". А через місяць ми проводжали батька на схід. Не знаю чому, але ще тоді відчула, що тато повернеться живим, але пораненим. Я тоді якось навіть думки не допускала, що може трапитися щось непоправне. Лише десь через пів року після того, як тато після операції повернувся додому, почала все аналізувати і зрозуміла, що могла його втратити. А коли тато був на війні, мама відмежувала мене від усього. Коли запитувала про тата, мама відповідала сухо: "Все добре, я з ним поговорила, вони взагалі не там, де стріляють, вони в безпеці, на навчаннях на підконтрольній Україні території". Потім дізналася, що то було зовсім не так. Але дуже вдячна мамі, що вона мені не казала правди. А потім, коли тато повернувся з пораненням, але живий, була дуже щаслива. Потім дізналася, що батько був останнім, хто вийшов з Донецького аеропорту живим. Усі його друзі або потрапили у полон і звідти не повернулися, або загинули", - сказала Височанська.За словами дівчини, її батько змінився після повернення з фронту. "Він погано спав. Окрім поранення, тато переніс дві контузії, відчував шум у вухах. Якщо раніше під час суперечки тато міг промовчати, то зараз навпаки відразу спалахує. Йому важко стримуватися. І я його розумію. Він втратив на війні багато друзів, молодих хлопців", - додала українка.

18-річна Марія Височанська є чемпіонкою України в групових вправах. Переможниця і призерка Кубка світу, Гран-прі і міжнародних турнірів. Ставала чемпіонкою Європи в складі збірної України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...