Мільярдер з російським корінням: Що відомо про нового претендента на крісло президента США

Під час виконання посадових повноважень мера Нью-Йорка Блумберг призначив собі зарплату в 1 долар на рік, не користувався державним житлом, повністю забезпечуючи себе за рахунок доходів в бізнес-сфері.

Майкл Блумберг

24 листопада стало відомою, що мільярдер Майкл Блумберг вступив в президентську гонку в США. Він візьме участь в праймеріз Демократичної партії і може кинути виклик Дональду Трампу замість Джо Байдена, передають Патріоти України.

Що відомо про цю людину?
Майкл Рубенс Блумберг народився 14 лютого 1942 року в Бостоні (США, штат Массачусетс) в єврейській родині. Батько Вільям народився в Челсі (штат Массачусетс) в сім'ї російського іммігранта, мати Шарлотта народилася в Нью-Джерсі.
У 1964 році Блумберг став випускником Університету Джонса Хопкінса, трохи пізніше завершив Гарвардської школи бізнесу. Отримав ступінь магістра ділового адміністрування.
Бізнес-кар'єру почав в компанії Salomon Brothers, де відповідав за інформаційні системи і очолював торгівлю акціями. У 1981 році Salomon продали новому власнику, тому Блумберг втратив роботу. У тому ж році бізнесмен заснував власну фірму Bloomberg LP, яка збирала, аналізувала і продавала інформацію про стан фінансових ринків. Майкл Блумберг сам розробив комп'ютерну систему аналізу інформації для трейдерів, а згодом відкрив онлайн-сервіс для торгівлі акціями.
Компанія має світове ім'я і по цей день, поступово розростаючись і набуваючи телеканали з радіостанціями. На даний момент число передплатників на новини перевищує 250 тисяч чоловік.
У той же час Блумберг займається політичною діяльністю. На виборах мера Нью-Йорка 6 листопада 2001 він балотується від імені Республіканської партії. На передвиборчу гонку він витратив $ 73 млн. У підсумку, набравши 50%, став переможцем.
За час першої каденції Блумберг провів ряд перетворень, як позитивно прийнятих в місті, так і негативно. У числі позитивно сприйнятих результатів перебування Блумберга на посту мера були зниження рівня злочинності в місті на 20%, створення нових робочих місць за рахунок підтримки малого бізнесу, загальне зростання економіки, будівництво доступного житла. У числі непопулярних перетворень виявилися підвищення податків, заборона на куріння в громадських закладах, скорочення витрат адміністрації.
У 2005 році Майкл Блумберг був переобраний на другий термін. Розрив в голосах на виборах склав 20%, ставши рекордним показником. На цю передвиборчу кампанію політик витратив уже 74 млн доларів. Блумберг балотувався втретє 3 листопада 2009 року та знову здобув перемогу. Нарешті, в 2014 році повноваження мера перейшли до Білла де Блазі.
Цікаво, що під час виконання посадових повноважень Блумберг призначив собі зарплату в 1 долар на рік. Також політик не користувався державним житлом, повністю забезпечуючи себе за рахунок доходів в бізнес-сфері.
З 31 січня 2014 року Блумберг займає пост спеціального посланника ООН по містах і зміни клімату.
На 5 травня 2018 року посадовець, за версією Forbes, займав 11-е місце зі статком в $ 50,4 млрд.
Активне увагу Майкл Блумберг приділяв і продовжує приділяти благодійності. За останні кілька десятиліть він був членом численних некомерційних організацій.
За свою дiяльнiсть 6 жовтня 2014 нагороджений званням почесного Лицаря-Командора ордена Британської імперії (KBE).

Що стосується особистого життя, то Блумберг одружився на Сьюзан Браун, у шлюбі з якою народилося двоє дочок: Емма 1979 р.н. і Джорджина 1983 р.н .. В даний час знаходиться в розлученні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...