Мільйони на пацієнтах у відчаї: Як лікар заробляв на простих українцях (відео)

Авторитетний хірург міг вимагати за операцію хабар у пів мільйона гривень.

Заслужений лікар України, хірург Олег Котенко у низці випадків вимагав з простих людей сотні тисяч гривень, відмовляючись проводити операції без грошей. Ці кошти жодним чином не фіксувалися у документах, і фактично були хабарями для лікаря. Як йдеться у сюжеті програми «Гроші», нещодавно хірурга затримали буквально над операційним столом, передають Патріоти України.

За версією правоохоронців, відомий і авторитетний трансплантолог начебто отримав 20 тисяч доларів хабаря. Після фіксації отримання брудних грошей провели обшуки. Загальна сума вилучених у лікаря коштів становить приблизно мільйон доларів. Це, як зазначають журналісти, наводить на думку, що Котенко міг неодноразово отримувати хабарі за операції.

У соцмережах шириться маса дописів зі словами підтримки лікарю. Користувачі стверджують, що звинувачення на адресу Котенка безпідствані. Втім, журналісти знайшли і людей, що мали неприємний досвід спілкування з ним.

Так, чотирьохрічна Євгенія у 2015 році опинилась на грані смерті – в неї відмовила печінка. Тоді вони з мамою Веронікою поїхали у Київ, до завідуючого відділом трансплантації печінки в інституті Шалімова Олега Котенка. Він сказав – треба оперувати, але операція коштує 500 тисяч гривень. І це лише кошти за його роботу, без урахування ліків та супутніх витрат.

Показово, що ці гроші жодним чином не проходили по документах. Це означало, що жодний благодійний фонд не став би збирати для них гроші, бо це фактично гроші на хабар.

Без цих грошей хірург нічого робити не збирався, стверджує Вероніка. І найгірше – вона особисто знає інших людей з подібним досвідом. Разом з нею в лікарні лежали й інші мами, з яких Котенко вимагав гроші. Тих, в кого грошей не було – відправляв додому. Вероніці пощастило – вона змогла знайти приватного благодійника, який повністю оплатив Євгенії операцію в Бельгії. Але так пощастило не усім.

Журналісти підсумовують, що за операції Котенко в низці випадків усе ж вимагав гроші. Суми – від 500 до 750 тисяч гривень. І хтось, хто мав ці гроші, платив, аби вижити.

Нагадаємо, 3 жовтня Олега Котенка на робочому місці затримали правоохоронці. Завідувача відділення трансплантації печінки звинувачують в отриманні від пацієнта хабаря у 20 тисяч доларів. Суд визначив міру запобіжного заходу до 1 грудня – домашній арешт без права залишати будинок від 21:00 до 7:00.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...