Міністр-"дієтолог" знову "відзначився": Рева назвав жителів окупованих територій Донбасу мерзотою (відео)

Тепер міністр соціальної політики України звинувачує BBC World, в інтерв'ю якій прозвучала скандальна фраза, в маніпуляціях і спотворенні фактів.

Андрій Рева

Приводом для скандалу став сюжет телекомпанії, в якому наводиться фрагмент з інтерв’ю чиновника, де він називає жителів тимчасово окупованій території Донбасу «мерзотою», передають Патріоти України.

У сюжеті Рева стверджував, що «всі, хто був проукраїнський, всі виїхали». «А той, хто хоче отримувати дві пенсії — там і тут, нехай потерплять. Мені їх не шкода абсолютно, чесно скажу. Мені шкода тих солдатів та офіцерів із сім’ями, які вбито там через цих покидьків», – сказав він.

На запитання кореспондентки про те, чи може так ставитися до своїх співгромадян країна, яка прагне в ЄС, міністр заперечив, що це не Україна так до них відноситься. «Це хіба Україна так з ними поводиться? Окупанти повинні піти з території України, от і все», – резюмував чиновник.


На своїй сторінці у Facebook Рева спробував пояснити, що мав на увазі. «Кожен громадянин України має право отримувати пенсію. Питання в тому, як забезпечити таку виплату на окупованих територіях? На сьогодні це просто неможливо, адже там немає органів Пенсійного фонду України, які повинні були здійснювати такі виплати», – написав він.

При цьому Рева уточнив, що вони відсутні тому, що загарбники ліквідували усі органи української влади на цій території. Таким чином, першопричиною нещасть жителів окупованих земель є російське вторгнення. Проте в сюжеті ВВС, на думку Реви, страждання людей представлені як результат того, що українська влада не виплачує їм пенсії за місцем проживання, а щоб отримати виплати громадянам доводиться перетинати лінію розмежування, стояти в чергах і т. д. Україна неодноразово пропонувала збільшити кількість пунктів пропуску. Але бойовики відмовляють у цьому. На думку міністра, це робиться навмисно, щоб звинувачувати в стражданні людей українські влади і зрештою змусити її визнати окупаційні адміністрації і через них здійснювати виплати. Київ на це піти не може. Залишається вимагати повного виконання Мінських угод, «де чітко прописаний алгоритм повернення соціальних виплат на окупованих територіях».

За його словами, сюжет ВВС – ілюстрація слів про тиск на українську владу. «Як можна розв’язувати проблему? Дуже просто: припинити окупацію частини території України, вивести російські війська, відновити суверенітет і територіальну цілісність, повернути органи державної влади. Тільки чомусь ми не бачимо і не чуємо такої принципової позиції поважних міжнародних правозахисних організацій на Кремль. Соромляться, напевно. Бояться Путіна образити?» – написав Рева.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...