Міністр юстиції зробив селфі з арештантами Лук'янівського СІЗО (фото)

Малюську із заступником вразила велика концентрація людей, які утримуються у СІЗО тривалий час.

Міністр юстиції Денис Малюська зі своїм заступником Віталієм Василиком у неділю, 19 січня, відвідали Лук’янівське СІЗО. Про це керівник Мін’юсту повідомив у Facebook, передають Патріоти України.

«Вранці зустрічали літак з Ірану... А далі разом з Віталієм Василиком без попередження відвідав Лук’янівське СІЗО», – написав він.За словами міністра, їх із заступником вразила, передусім, велика концентрація людей, які утримуються у СІЗО тривалий час. Дехто з них провів у СІЗО по три роки і більше, а йдеться ж про людей, щодо яких немає вироку суду і юридично вони не є винними у скоєнні злочину.Також міністр юстиції відзначив відсутність чіткого та зрозумілого алгоритму розподілу людей по камерах. «Умови у різних будівлях/камерах СІЗО різні... Більш того, камери у жалюгідному стані наповнені повністю, при цьому камери істотно ліпшого рівня часто порожні. Доручив негайно розробити чіткі і зрозумілі правила розміщення ув’язнених», – зазначив він.Малюська також звернув увагу на необхідність негайних заходів для поліпшення вентиляції у будівлях СІЗО, де сирість просто руйнує стіни.Натомість, опалення у СІЗО є, у приміщеннях тепло. «На момент мого приїзду опалювали навіть занедбану і невикористовувану будівлю із розбитими вікнами, пошкоджену внаслідок пожежі (отримали вказівку негайно припинити марнування ресурсів). До речі, у цьому році цю занедбану будівлю плануємо капітально відремонтувати та зробити зразковим об’єктом», – зазначив міністр юстиції.

Нагадаємо, кілька днів тому міністр юстиції України Денис Малюська оригінально підтримав прем'єра Гончарука у "касетному" скандалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Медовий Спас, або Маковія: Церковні та народні традиції. Що не можна робити 1 серпня

четвер, 1 серпень 2024, 7:05

1 серпня за новоюоіпнським календарем українці святкують Медовий Спас, або Маковія. У цей день прийнято приходити в храм і дякувати Богові за врожай. У серпні бджолярі збирають мед, тому свято й отримало таку назву. . Цього дня починається Успенський п...

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...