Міністр розкрив деталі нового обміну полоненими

Українська сторона готова йти на серйозні поступки агресору заради порятунку максимальної кількості своїх громадян.

Вадим Пристайко

Найближчий обмін полоненими між Україною і Росією буде нерівним, оскільки у Києва вже немає достатнього обмінного фонду. У зв'язку з цим українська сторона готова йти на серйозні поступки агресору заради порятунку максимальної кількості своїх громадян, зазначив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Цей обмін вимагає більш гнучкого підходу, і буде нерівна кількість людей. Все залежить від того, яка межа можливого в переговорних командах. Ми готові до дуже серйозних компромісів для того, щоб забрати максимальну кількість наших людей. Межа нашого компромісу була продемонстрована, як ви пам'ятайте, з моряками. Ми повинні були, згідно з рішенням трибуналу, фактично отримати 24 людини, але ми не могли довго чекати, щоб вони знаходилися за гратами. Тому ми були змушені віддати за них 24 людини", – сказав він.

При цьому, підкреслив Пристайко, щодо деяких з цих людей були дуже сумнівні рішення з точки зору їх політичної ваги. Однак Україна все ж пішла на великі поступки через превалювання гуманітарної складової при ухваленні рішення. "На цей раз такої великої кількості людей, щоб поміняти один на одного, у нас немає. Тому це ще більш чутливий обмін. І від кожного сказаного слова, в тому числі в засобах масової інформації, буде залежати доля когось, хто може залишитися за гратами", – підкреслив глава МЗС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...