Міністр відхрестився від скандалу з ведучими "112 Україна" на державному каналі для ОРДЛО

Володимир Полуєв і Анна Степанець зі 112-го проводять консультації з журналістами нового телеканалу для ОРДЛО.

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, нібито не знав про присутність ведучих "112 Україна" на каналі для тимчасово окупованих територій, який створюється на базі UATV, і що це призвело до масового звільнення колективу останнього. А якби і знав, то його такий факт зовсім би не збентежив. Про це він сказав у ефірі програми "Мокрик По Живому", передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

Міністр зауважив, мовляв, тільки 19 лютого дізнався про те, що Володимир Полуєв і Анна Степанець зі 112-го проводять консультації з журналістами нового телеканалу для ОРДЛО. Й зазначив, що з питаннями щодо кадрів треба звертатися до в. о. директорки каналу Юлії Островської.

"Мене непокоїть тільки одне. Щоб люди, які працюють на цьому каналі, дотримувалися етичного кодексу", – заявив Бородянський.

Йому нагадали, що про людей зі "112 Україна" ще 10 лютого повідомила Олена Трибушна з UATV, яка відмовилася від керівництва інформаційним мовленням державного телеканалу для тимчасово окупованих територій. Однак міністр відповів, що інформація про консультантів його на той час не стурбувала і він не збирається з'ясовувати, що ті роблять на каналі. "Не знаю, не з'ясовував. Зараз не можу сказати чому, тоді не стурбувало. Про те, що консультують канал ці дві особи, я дізнався тільки сьогодні.. Вважаю, що якщо люди займалися антиукраїнською діяльністю, вони мають нести покарання та не повинні працювати в органах державної влади", – виправдався Бородянський.

Крім цього, міністр також заявив, що не дивиться телеканал "112 Україна", бо вбачає у його новинах елементи недотримання етичних норм. "Не можу відтворити конкретні випадки. Не сподобалося, як заангажовано і неправдиво подавалася інформація, я перестав його дивитися", – стверджує Бородянський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...