Міносвіти широко відчиняє двері до вишів молоді з окупованих територій

3 червня почали роботу освітні центри Крим-Україна і Донбас-Україна, через які жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити в українські виші і профтехи за спрощеною процедурою - без ЗНО, українського паспорта й атестата.

"Освітні центри працюють в Україні з 2016 року. За цей час кількість студентів, які скористалися процедурою спрощеного вступу, суттєво збільшилася. Наприклад у 2016 році таких абітурієнтів було менше 1 тис., тоді як зараз їх вже майже 2 тис. Важливо, що поступово через освітній центр жителі Донбасу і Криму зможуть отримати диплом, визнаний в Україні і світі. Сподіваємося, що цього року кількість таких абітурієнтів буде ще більша", - зазначив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич, передають Патріоти України з посиланням на Урядовий портал.

Центри "Крим-Україна" відкрилися на базі 35 закладів вищої освіти у 8 регіонах України: Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Харківській, Львівській, Дніпропетровській областях та місті Києві.

Центри "Донбас-Україна" діють на базі понад 40 вишів - переміщених із зони ООС або тих, які розташовані на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей. Це міста Бахмут, Вінниця, Дніпро, Краматорськ, Кремінна, Кривий Ріг, Костянтинівка, Покровськ, Лиман, Лисичанськ, Маріуполь, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Слов'янськ, Торецьк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...