Місто-музей, місто розваг: У Чернігові на реконструкцію зеленої зони центру та річищ Десни наважились виділити колосальні інвестиції

Вартість реконструкції складає майже 2 млрд грн.

Харківське архітектурне бюро “Сіті-Дизайн” презентувало у Чернігові проект масштабної реконструкції центрального парку культури та відпочинку, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Чернігівської міської ради.

Проект реконструкції Центрального парку та частини лісопарку Кордівка в Чернігові був представлений минулого тижня на засіданні архітектурно-містобудівної ради. Це вже друга презентація проекту, розробленого харківським архітектурним бюро “Сіті-Дизайн”, в якій було враховано зауваження та пропозиції ради.

"Цей об’єкт подвійного значення. Не тільки для відпочинку чернігівців, а і як точка росту для завтрашнього дня міста. Я розглядаю такий парк у тому числі і як об’єкт, куди приїдуть і з інших міст, з області, з Києва, Сум і навіть близького зарубіжжя", — розповів Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Концепція реконструкції полягає у створенні 5-и парків в одному: міського саду, тематичного парку атракціонів, спортивного парку, зони лісопарку та нової набережної. Всі об’єкти парку будуть розташовані або на вільних місцях, або там, де вже існують якісь інші споруди, в тому числі покинуті. Таким чином всі дерева будуть максимально збережено.

Концепція полягає у створенні 5-и парків в одному: міський сад, тематичний парк атракціонів, спортивний парк, зона лісопарку і нова набережна.

Також окрім самого парку створять водний маршрут, яким курсуватимуть човни. З цією метою буде здійснено розчистку кількох старих річищ Десни та укріплення їх берегів. На каналах буде створена система човнових станцій, які знаходитимуться біля основних атракціонів чи основних активних зон. На одному з каналів планується облаштувати літній амфітеатр з плавучою сценою для музичних фестивалів тощо.

Проектом також передбачено влаштування кільцевого веломаршруту з використанням спеціального покриття, а також будівництво екоотелю з легких конструкцій-екокапсул, розташованих як на землі, так і на деревах.

За попередніми розрахунками, після реконструкції відвідуваність парку становитиме півтора мільйонів людей на рік. Попередня вартість реалізації всього проекту – 1 млрд 900 млн грн. Частину цих коштів пропонують залучити з бюджету, частину – від інвесторів. Період будівництва 3-5 років. Очікуваний термін окупності парку 10 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...