Місту як пороблено: "Якщо Сассніц піде на співпрацю з росіянами, то може стати таким собі Кримом на території Німеччини через санкції", - журналіст

Краще зробити з труб "Газпрому" у порту Мукран культурний об'єкт і проводити там фестивалі.

Про це пише у "Фейсбуці" журналіст Антон Павлушко, який зараз проживає у Німеччині, передають Патріоти України.

"Вчора показали великий репортаж про порт Мукран біля німецького міста Сассніц, в якому лежать труби для NordStream2. Ці труби повинні забрати представники Gasprom-у, щоб завершити буремний газогон. Але на тижні американські сенатори послали листа з погрозами німецькому порту. Якщо "Газпром" забере у них з порту ці труби, то США їх знищать економічно.

В інтерв'ю мер міста обурювався - він представляє партію Лівих... Тобто, місто доволі своєрідне. Місцеві політики також то ледь не погрожують у відповідь, то розводять руками.

Свого часу порт активно почали розвивати після того, як у Польщі почались реформи і Східним німцям терміново знадобився альтернативний маршрут постачання товарів та вантажів до СРСР.

Свого часу в місті зупинявся Ленін на шляху з Швейцарії до Санкт-Петербурга - тобто, місту як пороблено. Місцевий порт - третій за потужністю німецький порт на півночі країни. Якщо вони все ж підуть на співпрацю з росіянами, то можуть стати таким собі Кримом на території Німеччини через санкції.

Що цікаво, сам порт знаходиться на території виборчого округу депутата Бундестагу Ангели Меркель)

Якщо Сассніц не хоче стати містом-побратимом Чорнобиля, то краще їм зробити з цих труб культурний об'єкт і проводити там фестивалі", – пише журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...