Між Туреччиною і Росією на Близькому Сході розгорівся новий військовий конфлікт (відео)

Проросійські сили Асада накрили турецьких військових ударом ракети "Точка-У". Туреччина у відповідь завдала вогонь по джерелу обстрілу з аеродрому Кувейрс.

Міністерство оборони Туреччини зробило заяву про обстріл турецьких позицій з аеродрому Кувейрс, який знаходиться під контролем сирійського режиму Асада, передають Патріоти України.

Більш того, турецькі військові завдали удару у відповідь по союзникам Москви, про що повідомили Кремль. "Відразу ж після стрілянини по області проведення операції "Щит Євфрату", російській стороні було направлено відповідне повідомлення і відкритий у відповідь вогонь по джерелу обстрілу. Наші війська стежать за розвитком ситуації", - відзначають турецькі військові.

У свою чергу, Росія стурбована перекиданням бронетехніки Туреччини і зміцненням фортифікаційних позицій у населеного пункту Айн-Іса (на карті відзначений червоним кольором) в провінції Ракка на території Сирії. Фіолетовим кольором на карті позначені райони, які знаходяться під контролем союзних Туреччини підрозділів.Російські військові заявляють, що дії Туреччини порушують баланс, який раніше був встановлений підписанням угоди Москви і Анкари. "Дії Туреччини підривають зусилля обох сторін у вирішенні сирійського конфлікту", - заявив заступник керівника російського центру примирення на Близькому Сході.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...