Між життям і смертю..: Неймовірні історії людей, які вийшли з коми

На думку лікарів, чим довше людина перебуває у комі – стані між життям і смертю – тим менше у неї шансів повернутися до життя. Однак іноді відбуваються незрозумілі випадки і пацієнти виходить із коми навіть через декілька років.

Люди, які коли-небудь впадали в кому, поділилися своїми історіями про це в треді на платформі Reddit, передають Патріоти України.

Зокрема, розповіли про те, які зміни в їхньому житті відбулися після пробудження.

Наприклад, користувач Ralph-Hinkley 7037, який прокинувся після шеститижневої коми, зізнався, що його життя дуже змінилася. Адже йому довелося заново вчитися робити найпростіші рухи: ходити й рухати руками. На це у нього пішло три тижні.

Користувач DROPTHENUKES зізнався, що опинився у схожій ситуації, хоча і перебував у коматозному стані тільки протягом дев'яти днів.

"Моє тіло не пам'ятало, як дихати. Я в буквальному сенсі повинен був заново навчитися процесу дихання. Зайняло це декілька днів", – зазначив коментатор.

Austin_cody додав, що був у комі лише чотири дні через бактеріальний менінгіт. "Прокинувшись, зрозумів, що повністю оглух. Для спілкування з батьками та лікарями користувався блокнотом і ручкою. Згодом частково зміг чути лівим вухом, а ось праве досі не чує зовсім", – поділився він своєю історією.

Юзер BsNLucky навів не менш сумний випадок про свого друга, який перебував у такому стані упродовж пів року. Після пробудження виявилося, що він втратив пам'ять про події останніх 15 років. Чоловік здивувався, побачивши зовсім постарілою дружину, і нічого не знав про третю дитину у сім'ї. Зазначається, що його спогади так і не повернулися. Крім цього, йому довелося звикати до речей, які з'явилися після 90-х років, зокрема до смартфонів і ноутбуків.

Ще деякі зізналися, що після коми навіть набували якісь нові здібності. Так, cheezemeister_x розповів про двоюрідного брата, який через травму голови, отриману після падіння з висоти, чотири тижні пробув у стані між життям і смертю. За словами користувача, пам'ять його родича стала ейдетичною – той міг слово в слово запам'ятати всі розмови, а також кожну деталь безлічі зображень, поглянувши на них тільки на декілька секунд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...