Міжзоряний об'єкт, що увійшов у сонячну систему, виявив український астроном-любитель

Він увійшов в нашу сонячну систему з міжзоряного простору і пролетить приблизно між орбітами Юпітера і Марса.

Український астроном-любитель виявив загадковий об'єкт, який увійшов в нашу сонячну систему з міжзоряного простору. За всю історію це лише другий подібний об'єкт. Першим був астероїд Оумуамуа, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Загадкового гостя сонячної системи 30 серпня виявив український астроном любитель Геннадій Борисов. Вчені назвали його C/2019 Q4. Вони вже приступили до його вивчення.

На даний момент їм вже вдалося змоделювати траєкторію його руху. Згідно з розрахунками, в кінці жовтня об'єкт пролетить десь між орбітами Юпітера і Марса, у грудні досягне своєї найближчої до сонця точки, після чого його можна буде спостерігати ще аж до січня 2021 року.

Не дивлячись на переконливі факти, які говорять на користь того, що ця комета не є частиною сонячної системи, вчені ще проведуть ряд досліджень і розрахунків що б довести це остаточно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...