Могла б "обстріляти Москву": США розробляють супергармату. Кремль відповідає

Випробування прототипу даної зброї заплановані на 2023 рік.

Збройні сили США у найближчі роки можуть отримати стратегічну наддальнобійну супергармату Strategic Long Range Cannon( SLRC), здатну вражати цілі на відстані до 1 тис. 850 км. Про це повідомляє Popular Mechanics, передають Патріоти України.

SLRC, яка розробляється для американської армії, в 50 разів перевищує можливості подібних сучасних діючих гармат.

За даними видання, після того, як SLRC надійде на озброєння, в США можуть відродити лінкори класу «Монтана». Такий корабель зміг би переносити по чотири гармати, а також керовані ракети класу «корабель-повітря» RIM-7 Sea Sparrow і зенітний артилерійський комплекс Phalanx CIWS.

Випробування прототипу даної зброї заплановані на 2023 рік. «З Північного моря Montana могла б обстрілювати цілі на заході Росії й навіть саму Москву. Одна Montana в Індійському океані може бути націлена на більшу частину Пакистану, Афганістану, Ірану, Ємену і Сомалі», – пише Popular Mechanics.

У Росії тут же відреагували на інформацію про розробку супергармати в США. Старший науковий співробітник Академії військових наук Володимир Прохватилов в коментарі російському виданню НСН заявив про марність SLRC. “Річ у тім, що габарити такого знаряддя будуть досить громіздкі й воно буде або малорухливе, або зовсім не рухоме, а значить гранично вразливе… Ця супергармата нікуди не поїде. Як тільки вона вистрілить, то її відразу можна буде засікти і знищити”, – стверджує він.

При цьому Прохватилов нагадав, що у Росії вже давно «є відповідь» на американську супергармату. Ракети російських комплексів “Іскандер”, які розташовані в Калінінградській області, “можуть досягти основних столиць європейських країн”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...