"Монета мрії": Найдорожчий у світі долар виставлено на торги

Сім років тому його продали за 10 мільйонів доларів.

Рідкісний срібний долар 1794 року, який вважається одним із перших, випущених Американським монетним двором, виставили на продаж. Монета має назву "Розпущене волосся", на ній зображено портрет Леді Свободи з одного боку та орла з іншого. Востаннє він виставлявся на аукціоні у 2013 році, тоді його продали за 10 мільйонів доларів - перевершивши світовий рекорд найвищої ціни, заплаченої за рідкісну монету. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

"Це монета мрії - безцінний артефакт, яким я пишаюся, і мені дуже шкода, що він йде", - сказав власник долара Брюс Морелан, який виставив на аукціон асортимент історичних монет вартістю близько 20 мільйонів доларів поряд із срібним доларом.

Історія срібного долара 1794 року розпочалася з 1792 року, коли Конгрес новонародженої держави США прийняв Закон про карбування монет і заснував перший національний монетний двір у країні.

У Філадельфії було створено Монетний двір США, бюро Департаменту казначейства, яке відповідало за виготовлення монет у США.

Монетний двір розпочав виробництво срібного долара в жовтні 1794 року, коли за один день було вибито 1758 монет із дизайном "Розпущене волосся".

Монети не були призначені для широкої громадськості, а були доставлені директору монетного двору Девіду Ріттенхаузу для роздачі високопоставленим особам як сувеніри. Їх роздали представникам інших країн та важливим американським громадянам того часу.

Дизайн монет також виконував важливу мету - це був знак нової незалежності країни. "Дизайн "Розпущеного волосся" був створений Монетним двором як перше зображення свободи", - розповів Дуглас Мудд, куратор і директор Музею грошей Американської нумізматичної асоціації.

З 1758 викарбуваних срібних доларів, випущених в 1794 році, відомо про 130-140 монет.

Продаж монети "Розпущене волосся" відбудеться на аукціоні Legend 8 жовтня у готелі "Венеціан" у Лас-Вегасі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...