Морська пошуково-рятувальна служба поповниться французькими гелікоптерами Н225

Морська пошуково-рятувальна служба утворена з метою забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України як держави прапора і прибережної держави.

Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» і компанія “Airbus Helicopters» підписали Меморандум про розвиток можливостей України здійснювати пошуково-рятувальні операції у відкритому морі за допомогою вертольота моделі Н225, передають Патріоти України з посиланням на Крила.

15 жовтня 2019 року Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів зустріч з Жан-Батистом Джеббарі, Міністром транспорту Французької Республіки, Міністерства екологічного та інклюзивного переходу Франції. Учасники зустрічі обговорили питання двостороннього співробітництва в галузі транспорту, зокрема, в залізничній, авіаційній, автодорожньої та морській галузях, а також можливості для інвестицій в інфраструктурні проєкти в Україні.

В рамках офіційної зустрічі між казенним підприємством «Морська пошуково-рятувальна служба» та компанією «Airbus Helicopters» був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку можливостей України здійснювати пошуково-рятувальні операції у відкритому морі за допомогою вертольота моделі Н225.

Міністр інфраструктури позитивно відзначив результати двостороннього співробітництва. «Я радий вітати сьогодні співпраця КП «Морська пошуково-рятувальна служба» з компанією «Airbus Helicopters». Це великий крок вперед», – зазначив Владислав Криклій.

Раніше повідомлялося, що французька компанія Airbus Helicopters доставить в Україну ще дві-три одиниці вертолітної техніки до кінця 2019 року в рамках контракту на постачання українському МВС 55 багатоцільових вертольотів.

Згідно з укладеною в травні 2018 року міжурядовою угодою між Україною і Францією, а також підписаного в липні контракту українського МВС з Airbus Helicopters, французька сторона забезпечить до 2021 року постачання Україні 55 вертольотів класу Н-225, H-145 і H-125 загальною вартістю 55 млрд EUR0 для створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони в країні.

В цілому, в рамках контракту в Україну буде поставлено 21 переобладнаний вертоліт моделі H225, 10 нових вертольотів моделі H145, і 24 нових вертольотів моделі H125. Закуповувана європейська вертолітна техніка буде експлуатуватися підрозділами ДСНС, Прикордонної служби та Нацгвардії України.

Морська пошуково-рятувальна служба (далі — МПРС) утворена з метою забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України як держави прапора і прибережної держави.

Головне завдання МПРС — забезпечення несення постійної пошуково-рятувальної готовності для оперативного порятунку людей, надання їм невідкладної медичної допомоги та евакуації в безпечне місце.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...