Морські порти України збільшили перевалку на 12%

На позитивну динаміку збільшення перевалки традиційно вплинули продукція АПК, гірничо-металургійного комплексу, контейнерні вантажі та добрива.

Протягом першого кварталу 2019-го року українські порти обробили близько 37 млн т вантажів, що на 12,4% перевищує показники за аналогічний період минулого року, передають Патріоти України з посиланням на Адміністрацію морських портів України.

На позитивну динаміку збільшення перевалки традиційно вплинули продукція АПК, гірничо-металургійного комплексу, контейнерні вантажі та добрива. Протягом січня-березня 2019 року обсяг перевалки хлібних вантажів зріс на 33,5%. Перевалка руди зросла на понад 30%. Перевалка рослинної олії зросла на 6%.

Перевалка експорту збільшилася на 20%. Імпорт і транзит скоротилися на 6,1% та 17,2% відповідно. Лідером за обсягом перевалки вантажів став порт “Південний” – 11,6 млн т. На другому місці опинився Миколаївський порт – 8,12 млн т. Третю та четверту сходинку посіли порти Чорноморська та Одеси – 6,37 млн т і 6,22 млн т відповідно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...