Московський патріархат оприлюднив звернення Онуфрія до Зеленського

Предстоятель РПЦ в Україні (раніше УПЦ МП) митрополит Онуфрій привітав Володимира Зеленського, який з великим відривом лідирує у президентських перегонах за підсумками обробки ЦВК більше 90% голосів.

Звернення Онуфрія опублікував інформаційно-просвітницький відділ Московського патріархату, передають Патріоти України.

Митрополит сподівається, що Зеленський не втручатиметься в справи церкви, а також запропонував йому свою підтримку.

"Від імені повноти Української Православної Церкви і від себе особисто сердечно вітаю Вас з обранням на пост президента України.

Ваша впевнена перемога на виборах стала свідченням великої довіри до Вас з боку українського суспільства. Також це є ознакою того, що заявлені Вами пріоритети розвитку країни збігаються з надіями і прагненнями нашого народу, який бажає нашої Батьківщині єдності, миру і процвітання, а також викорінення всього того, що вносить розбрат і ворожнечу всередину української держави.

Упевнений, що Ваше служіння на посаді Президента України виступатиме гарантом дотримання державною владою Конституції, визначеного Основним законом принципу невтручання держави в справи Церкви, а також прав і свобод віруючих всіх конфесій.

Ви можете розраховувати на безумовну підтримку Української Православної Церкви у всіх питаннях, які будуть сприяти утвердженню та розвитку духовних і моральних цінностей українського суспільства.

Божого Вам благословення на Вашому новому і відповідальному шляху служіння Україні та її народу!" - йдеться в листі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...