Москва, рятуючи "союзну державу", мобілізує латентних союзників: Кіпр вдруге заблокував санкції ЄС проти Білорусі

Кіпр пояснює свою протидію санкціям проти Білорусі прагненням домогтися введення штрафних заходів ЄС проти Туреччини.

Кіпр знову заблокував санкції Євросоюзу проти Білорусі. Представник Нікосії наклав вето на проєкт штрафних заходів у п'ятницю, 18 вересня, на засіданні Комітету постійних представників країн ЄС в Брюсселі. Про це повідомляє DW, передають Патріоти України.

Водночас Кіпр пояснює свою протидію санкціям проти Білорусі прагненням домогтися введення штрафних заходів ЄС проти Туреччини, яка веде розвідку газу в спірних водах східного Середземного моря.

У той же день стало відомо, що держсекретар Франції у справах Європи Клеман Бон підтримав позицію Кіпру в питанні про санкції проти Анкари.

Санкції мають бути серед варіантів, які розгляне ЄС, якщо Туреччина продовжить «загрожувати безпеці та суверенітету» Кіпру, заявив Бон після переговорів з главою МЗС Кіпру Нікосос Хрістодулідісом.

Нагадаємо, санкційний список ЄС включає приблизно 40 осіб, відповідальних за фальсифікацію білоруських виборів і насильство проти мирних демонстрантів.

Він не може набрати чинності вже близько двох тижнів, тому, що рішення про це має бути прийняте одноголосно всіма 27 країнами ЄС. 10 вересня Кіпр вже накладав вето проти планованих санкцій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...