Москва ще здатна дивуватись: Апологети ілюзорного "величия" занепокоєні, що Китай раніше за Росію розробив надзвуковий безпілотник

Надзвуковий розвідувальний безпілотний літальний апарат (БПЛА) WZ-8 знаходиться на озброєнні 30-го авіаполку Повітряних сил Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), що базується недалеко від Нанкіна (столиці східної провінції Цзянсу).

Британські ЗМІ звернули увагу на знімки двох БПЛА, що демонструвалися на репетиції параду, присвяченого 70-річчю утворення республіки, яка відбулася 1 жовтня в Пекіні (Китай). На дронах були помітні номера 21311 і 21312, що вказують на військову приналежність безпілотників, передають Патріоти України.

Згідно Jane's 360, подібна п'ятизначна нумерація (формату 21x1x) означає, що носіями WZ-8 виступають стратегічні бомбардувальники H-6M Східного військового округу, який відповідає, зокрема, за протидію Тайваню і Японії. Видання зазначає, що на параді нумерація БПЛА була прибрана або прихована.

Зовні WZ-8 нагадує запускаємі з американського стратегічного бомбардувальника B-52H БПЛА D-21B, який США в березні 1971 року втратили над Китаєм. Представлений на параді екземпляр WZ-8, подібно D-21B, отримав у верхній частині фюзеляжу точки кріплення і виявився позбавлений повітрязабірників.

В даний час Росія аналогами WZ-8, згідно з відкритими джерелами, не озброєна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...