Москва висунула жорстку умову: Коханку Пушиліна викликали в "МГБ"

Неприємності почалися не лише у Никонорової, а й у "уповноваженої з прав людини в "ДНР" Морозової. Обидві опинилися в досить непростій ситуації.

Наталія Никонорова

Так звані "міністр закордонних справ" "ДНР" Наталія Никонорова і "уповноважена з прав людини в "ДНР" Дарина Морозова опинилися у вкрай неприємній ситуацію. Вони неслабо "потрапили під роздачу" під час спілкування з головним кремлівським куратором донбаських "республік". Як пише телеграм-канал "Вільнодумець", за відсутності ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна (поїхав до Криму спілкуватися з кураторами - ред.), Никонорову і Морозову викликали в будівлю "МГБ ДНР" (фактично - представництво ФСБ ), передають Патріоти України.

Тут у обох відбулося онлайн-спілкування із заступником глави адміністрації Путіна Дмитром Козаком. Він вважається головним кремлівським куратором "народних республік". Козак зажадав від "міністра" і "уповноваженого» не трактувати під час їх публічних заяв роботу Тристоронньої контактної групи. Він також нагадав, що всі заяви від імені представників групи від "ДНР" повинні узгоджуватися з Москвою. Тобто, російські куратори беруть представників "республік" в ТКГ під свій повний контроль

"Як бачимо, в "ДНР" все "вільно і демократично". А як же "гордий" крик: "Київ Донбасу не указ!" А Москва?", - саркастично зауважує з цього приводу блогер.

Під час спілкування чиновницям також заявили, що є теми, на які їм взагалі заборонено що-небудь публічно говорити. Зокрема, це питання, пов'язані з обміном полоненими і утримуваними особами. "Козак заборонив їм самостійно вести будь-які переговори, тільки за погодженням з Москвою. Можливо, тому і ввели посаду прес-секретаря з питань ТКГ, який і буде зачитувати узгоджений Москвою текст", - йдеться в повідомленні.

Під час цієї розмови Дмитро Козак сказав, що "починається важливий етап", правда, не пояснив нічого конкретно.

Раніше "глава ДНР" Денис Пушилін говорив про нібито підготовлюваний референдум, за результатами якого "республіку" нібито приєднають до Росії. Але, з огляду на результат президентських виборів в США і вкрай непридатну для Росії геополітичну ситуацію, таке приєднання навряд чи відбудеться. Оскільки може привести до найжорсткіших санкцій проти РФ. "Про такий референдум в "ДНР" кажуть з кінця 2015 року. Все можливо, але ситуація змінилася: один Трамп поза справами, а Дж. Байден може і образитися, що за його обрання шампанське в Кремлі не пили", - зазначає блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...