Москва знов наступила на швабру: Китай готується експортувати копію російського "Тор-М1", яка за характеристиками краще аналога (фото)

Китайські конструктори стверджують, що їх комплекс ідеально підходить для супроводу колон військ.

В Китаї заявляють, що їх зенітно-ракетна система здатна збивати не лише усі типи пілотованих літальних апаратів та балістичних ракет, але й також – уражати БПЛА. Російський "прабатько" "Тор-М1" проти ворожих дронів – безсилий, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Китайська Народна Республіка провела презентацію свого зенітно-ракетного комплексу HQ-17AE. Зазначається, що цей комплекс, котрий є копією російського ЗРУ "Тор-М1", Китай планує продавати на експорт.

Китайський зенітно-ракетний комплекс HQ-17AE
Розробники системи HQ-17AE – CASIC (Друга академія державної китайської аерокосмічної науково-промислової корпорації) – стверджують, що їх розробка має "підвищену стійкість" до систем радіоелектронної боротьби, може розгортатись та вести ураження ворожих літальних апаратів, у тому числі "безпілотників", "буквально на ходу".
Підрозділ китайських танків "Тип 88"
При цьому, як заявляється, HQ-17AE здатен відбивати масовані атаки, у тому числі – й "роїв" БПЛА. І також – для ведення вогню самостійно інтегруватись із іншими аналогічними комплексами, у тому числі – через автоматизовані системи управління.
Презентація китайських безпілотних комплексів в парадному строю
Відомо, що перша публічна презентація китайського зенітного комплексу HQ-17AE відбулась 1 жовтня 2019 року під час параду в Пекіні. Максимальна швидкість руху цього комплексу – до 90 км/год, швидкість руху при веденні стрільби – до 25 км/год.

Дальність стрільби – від 1,5 кілометрів до 15 кілометрів, висота ураження цілей – від 10 метрів до 10 кілометрів.

"Коробка" китайських зенітних комплексів HQ-17AE під час параду в Пекіні, 2019 рік
На які саме ринки Китай планує експортувати свої зенітно-ракетні комплекси HQ-17AE – поки невідомо.

Але слід нагадати: наприкінці 2020 року РФ визнала, що її комплекси "Тор-М1", як й інші системи ППО - "Панцирь-С1", "Бук-М1", "Тунгуска-М1" та "Оса-АКМ" – не забезпечують ураження безпілотних літальних апаратів та інших малорозмірних цілей. Чи успадкував при цьому HQ-17AE "генетичні проблеми" від свого російського прототипа – наразі лишається невідомим.

Випробувальні стрільби українських ЗРК "Тор", що відбулись в лютому 2019 року
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...