"Москві не потрібен білоруський фронт. Мінськ дотискатимуть через бухгалтерію", - білоруський опозиціонер (відео)

Один із лідерів білоруської опозиції, колишній політв’язень Анатолій Лебедько розповів, які варіанти дій можуть бути у бажаючого лишитися на шостий президентський термін Олександра Лукашенка і як у цій ситуації поводитиметься Кремль.

Своїми міркуванням Лебедько поділився в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

"Я сподіваюся, що Росія розуміє, що одного українського фронту їм вже достатньо, тож відкривати ще й білоруський фронт - це додаткові проблеми", - зазначив політик.

При цьому Лебедько посилається на дані соціологічних опитувань, згідно з якими, на запитання "Чи хочете ви щоб Білорусь увійшла до складу Російської Федерації" позитивну відповідь дають "орієнтовно 4-5% громадян Білорусі".

"Тобто цей час не пройшов безслідно, люди в більшості звичайно за те, щоб з Росією були гарні стосунки, щоб там можна було працевлаштуватись - вони за це. Але, як тільки постає питання - ви хочете бути суб’єктом РФ, чи жити окремим домом, то 95% каже: жити у своєму домі. Також зрозуміло, що зараз в Білорусі, нехай не 95% вийде зі зброєю захищати цей суверенітет, але достатньо велика кількість людей, які пам’ятають про те, що Білорусь - країна партизанська і вони будуть за неї боротися", - наголосив білоруський опозиціонер.

"Суверенітет - це головна цінність для усіх людей, незалежно від того, яких політичних поглядів вони притримуються у нас всередині країни. 9 серпня (на президентських виборах - ред.) ще нічого не завершується - це в кращому випадку кома, а не точка. Я думаю, що це розуміє і Росія, і Путін. І його оточення зараз розробляє довгу і тривалу стратегію. Саме тому дві поїздки Лукашенка в Москву, насправді не принесли йому жодних дивідендів. Він стикнувся із жорсткою позицією Путіна, який відправляє з усіх економічних питаннях до бухгалтерії і каже, ось там ви вирішуйте усі питання. Я думаю, що Росія також буде чекати і дивитися, як будуть розвиватися події, як відреагують люди 9 серпня. Може бути сценарій страйку, коли в Білорусі буде страйк і це теж стане новим викликом для Лукашенка, в якого і так економічна ситуація дуже непроста", - пояснив Лебедько.

Також він не виключає і "сценарії з більш активними російськими громадянами, тут можливий сценарій, що Лукашенко вимушений буде одразу після виборів піти на зміни Конституції і розділити свої повноваження і на те, що, можливо, в дійсності він закличе до влади людей, котрі мають імідж лібералів, аби зберегти своє місце при владі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...