Москві таке лише сниться: Ізраїль готовий співпрацювати з Україною в розробці бойових безпілотників

Спільне виробництво БПЛА не єдине, що може посилити партнерство у сфері ОПК обох країн...

Ізраїль і Україна можуть почати спільне виробництво військових безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Таку інформацію оприлюднив посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон на єврейській конференції, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання про перспективи співпраці України та Ізраїлю у сфері військового виробництва, посол не виключив можливість виготовлення безпілотників.

«Ми перебуваємо в стані війни з іншою країною. Тому нам дуже важко, коли ми однією рукою повинні тримати щит, а іншою будувати нашу країну. Це ноу-хау, яке ми б хотіли розділити з Україною», - повідомив Ліон.

Крім того, він додав, що спільне виробництво БПЛА не єдине, що може посилити партнерство у сфері ОПК обох країн. «Можливо, існує щось крім безпілотників, що ми могли виробляти спільно з Україною», - відзначив посол Ізраїлю.

Нагадаємо, у січні ц.р. було підписано Меморандум про співпрацю між ДК «Укроборонпром» та ізраїльською компанією Elbit Systems Ltd. В документі визначався подальший розвиток спільних проектів за такими напрямами: системи забезпечення зв’язку, спостереження та розвідки для Сухопутних та Повітряних сил, повітряно-рятувальне обладнання, радіолокаційні станції, обладнання для захисту портів, модернізація бронетанкової техніки.

Також, днями, Міністр оборони України Степан Полторак, який теж був присутній під час підписання Меморандуму, повідомив, що до кінця поточного року має розпочатися третій етап роботи над модернізацією військової авіації ЗСУ — повна модернізація літаків. «Робити це ми будемо, звичайно, за допомогою наших іноземних партнерів», - наголосив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...