Може бути 5 тисяч років: В анексованому Криму виявили сліди стародавнього поселення (фото)

На території приблизно в 4,4 тисячі гектарів знайшли фрагменти винних амфор, чаш і різної кераміки, велику кількість кісток - великої та дрібної рогатої худоби, а також, ймовірно, з'їдених собак.

При будівництві водоводу в окупованому Криму археологи виявили сліди поселення епохи бронзи, яке існувало в 3000 - 1200 рр. до н.е. Зокрема вчені відкрили курган з декількома похованнями. Фото з місця розкопок опубліковано в Telegram-каналі Daily Storm, передають Патріоти України.

Стародавній некрополь був виявлений поряд з поселенням XIV століття. Археологи датують знахідку епохою бронзи (3000 - 1200 рр. до н.е.).На території приблизно в 4,4 тисячі гектарів знайшли фрагменти винних амфор, чаш і різної кераміки, велику кількість кісток - великої та дрібної рогатої худоби, а також, ймовірно, з'їдених собак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...