Може перевернути історію: Вчені зробили нове відкриття про неандертальців

Зміна кліматичних умов підштовхнула неандертальців до виготовлення складніших знарядь праці.

Вчені зробили сенсаційне відкриття про неандертальців, яке може змінити історичні уявлення про те, в яких умовах жили попередники сучасної людини. Так, у статті PLOS One йдеться, що зміна кліматичних умов підштовхнула неандертальців до виготовлення складніших знарядь праці, передають Патріоти України.

Такий висновок зробили дослідники з Німеччини та Італії, виявивши у одній з печер Нижньої Баварії унікальні знахідки.

Неандертальці жили від 130 до 28 тисяч років тому в Європі і Азії. І близько 100 тисяч років тому самим універсальним знаряддям у них був кам'яний клин-ніж. І різноманітність цих ножів змусила вчених задуматися, навіщо вони знадобилися неандертальцям.

Вчені дійшли до висновку, що виготовлення ножів було реакцією на рухливий спосіб життя в першу половину останнього льодовикового періоду. Ймовірно, це допомагало неандертальцям справлятися з нестачею природних ресурсів.

Відзначимо, що не так давно вчені прийшли до несподіваного висновку. Як виявилося, неандертальці також причетні до формування генної структури людини (раніше їх не вважали нашими предками). Останні дослідження кажуть, що від 1% до 4% геному євразійців успадковано від неандертальців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...