Як розповіла дієтолог Світлана Фус у своєму Instagram, гарбуз сприятливо впливає і на якість зору, і навіть перешкоджає росту ракових клітин та підтримує імунні реакції, передають Патріоти України.
Також фахівець каже, що у гарбузі, у порівнянні з іншими овочами, міститься максимальна кількість заліза, у ньому чимало солей міді і фосфору, які також сприятливо впливають на кровотворення. Тому Фус радить тим, хто має залізодефіцитну анемію, неодмінно готувати страви з гарбуза.
"Жовто-оранжеві сорти гарбуза за змістом бета-каротину стоять на одному рівні з морквою. Бета-каротин, перетворюючись в організмі у вітамін А, не тільки контролює процеси росту, розвитку організму, підтримує на належному рівні зір й імунні реакції, але і є найкращим природним антиоксидантом, який захищає організм від агресивного впливу навколишнього середовища. А найголовніше - пригнічує процеси перетворення клітин в злоякісні", - заявила Світлана Фус.
Крім того, дієтолог зауважує, що гарбуз здатен виводити холестерин з організму, поліпшує водно-сольовий обмін, роботу кишківника. Для того, щоб уникнути проблем із травленням, Фус рекомендує доповнити своє звичне меню гарніром з печеного або вареного гарбуза. Також вона зазначає, що можна приготувати з нього запіканки, оладки, млинці й супи.
Насіння гарбуза не менш корисне, воно містить елементи, котрі беруть участь в процесі статевого дозрівання і важливі і для чоловіків, і для жінок, і для підлітків.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...