Може врятувати від смертельної хвороби та поліпшити зір: Чому гарбуз варто вживати регулярно

Гарбуз можна по праву вважати осіннім супер-фудом. Він містить величезну кількість речовин, які необхідні для нормальної роботи організму. Тому в осінньо-зимовий період гарбуз неодмінно має бути в раціоні кожного.

Як розповіла дієтолог Світлана Фус у своєму Instagram, гарбуз сприятливо впливає і на якість зору, і навіть перешкоджає росту ракових клітин та підтримує імунні реакції, передають Патріоти України.

Також фахівець каже, що у гарбузі, у порівнянні з іншими овочами, міститься максимальна кількість заліза, у ньому чимало солей міді і фосфору, які також сприятливо впливають на кровотворення. Тому Фус радить тим, хто має залізодефіцитну анемію, неодмінно готувати страви з гарбуза.⁣

"Жовто-оранжеві сорти гарбуза за змістом бета-каротину стоять на одному рівні з морквою. Бета-каротин, перетворюючись в організмі у вітамін А, не тільки контролює процеси росту, розвитку організму, підтримує на належному рівні зір й імунні реакції, але і є найкращим природним антиоксидантом, який захищає організм від агресивного впливу навколишнього середовища. А найголовніше - пригнічує процеси перетворення клітин в злоякісні", - заявила Світлана Фус.

Крім того, дієтолог зауважує, що гарбуз здатен виводити холестерин з організму, поліпшує водно-сольовий обмін, роботу кишківника. Для того, щоб уникнути проблем із травленням, Фус рекомендує доповнити своє звичне меню гарніром з печеного або вареного гарбуза. Також вона зазначає, що можна приготувати з нього запіканки, оладки, млинці й супи.

Насіння гарбуза не менш корисне, воно містить елементи, котрі беруть участь в процесі статевого дозрівання і важливі і для чоловіків, і для жінок, і для підлітків.⁣⁣

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...