Як розповіла дієтолог Світлана Фус у своєму Instagram, гарбуз сприятливо впливає і на якість зору, і навіть перешкоджає росту ракових клітин та підтримує імунні реакції, передають Патріоти України.
Також фахівець каже, що у гарбузі, у порівнянні з іншими овочами, міститься максимальна кількість заліза, у ньому чимало солей міді і фосфору, які також сприятливо впливають на кровотворення. Тому Фус радить тим, хто має залізодефіцитну анемію, неодмінно готувати страви з гарбуза.
"Жовто-оранжеві сорти гарбуза за змістом бета-каротину стоять на одному рівні з морквою. Бета-каротин, перетворюючись в організмі у вітамін А, не тільки контролює процеси росту, розвитку організму, підтримує на належному рівні зір й імунні реакції, але і є найкращим природним антиоксидантом, який захищає організм від агресивного впливу навколишнього середовища. А найголовніше - пригнічує процеси перетворення клітин в злоякісні", - заявила Світлана Фус.
Крім того, дієтолог зауважує, що гарбуз здатен виводити холестерин з організму, поліпшує водно-сольовий обмін, роботу кишківника. Для того, щоб уникнути проблем із травленням, Фус рекомендує доповнити своє звичне меню гарніром з печеного або вареного гарбуза. Також вона зазначає, що можна приготувати з нього запіканки, оладки, млинці й супи.
Насіння гарбуза не менш корисне, воно містить елементи, котрі беруть участь в процесі статевого дозрівання і важливі і для чоловіків, і для жінок, і для підлітків.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...